Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ryanair kryper til korset

Gir etter for press - vil likevel dekke «rimelige utgifter.»

SNUR:  Michael O'Learys Ryanair vil likevel følge EU-reglene og dekke utgiftene til strandede passasjerer. Foto: Scanpix
SNUR: Michael O'Learys Ryanair vil likevel følge EU-reglene og dekke utgiftene til strandede passasjerer. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det irske lavprisselskapet Ryanair snur:

De går nå likevel med på å betale for hotell og mat for passasjerer som er strandet på grunn av vulkanaske, melder britiske medier.

Som Dagbladet skrev tidligere mener daglig leder Michael O'Leary at det er absurd at flyselskapet må dekke passasjerenes utgifter.

- Vi kommer ikke til å betale disse regningene , sa O'Leary i går. Videre hevdet han at han så fram til å diskutere saken i rettsystemet.

Hard press fra kundegrupper og politikere har imidlertid fått den kontroversielle flylederen til å snu. Ryanair vil nå rette seg etter EU direktivet som pålegger flyselskap å dekke kundenes utgifter hvis de ikke kan fly.

Dette gjelder trolig rundt 400 000 Ryanair-kunder, ifølge The Guardian.

Selv om selskapet går med på å betale denne gangen, sier Michael O'Leary at de vil forsette å slåss for endrede regler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!