LEGGER NED: Ryanair legger ned på Rygge. - Triste nyheter, sier David O'Brian. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
LEGGER NED: Ryanair legger ned på Rygge. - Triste nyheter, sier David O'Brian. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Ryanair om Rygge-striden: - Det er dessverre triste nyheter

Stenger basen sin på Rygge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at Ryanair varslet at de dropper Rygge som base, på grunn av flyseteavgiften, har styret på flyplassen besluttet å stenge Moss Lufthavn Rygge fra 1. november. Ryanair holder nå pressekonferanse om sine planer for Norge.

- Det er dessverre triste nyheter, sier Ryanairs kommersielle direktør, David O'Brien, som har kommet til Norge.

- Det kan dere takke myndighetene deres for, sier O'Brien.

Han sier de kom med et tilbud til Rygge som var 50 prosent av den trafikken de har i dag, men at Rygge ikke kunne akseptere tilbudet. Styret i Rygge har opplyst om at de kan miste så mye som to tredjedeler av volumet sitt, når Ryanair trekker seg ut.

Og nå er det klart: Ryanair trekker seg faktisk ut fra Rygge.

- Oslo-basen stenger 29. oktober, slår O'Brien fast.

Samtidig sier han at Ryanair vil åpne ruter tre ganger om dagen fra Gardermoen til London Stansted. De åpner også en rute til Vilnius fra Gardermoen.

- Hvis vi får vite at avgiften blir skrotet, så vil vi ikke stenge basen. Eller vi vil åpne den igjen, sier O'Brien.

Statsminister Erna Solberg er blant dem som har påpekt at Ryanair må legge ned på Rygge på grunn av flyseteavgiften, men likevel skal åpne nye ruter på Gardermoen.

- Når det kommer til Gardermoen... Når våre flypassasjerer likevel må betale mer, kan vi like så greit fly dem fra Gardermoen, sier O'Brien. 

- Er virksomheten deres ved Rygge lønnsom? får Ryanair spørsmål om.

- Ryanair sine virksomheter som en helhet lønnsom. Vi kommer ikke til å snakke om individuelle baser, svarer O'Brien.

Mister en million Styret opplyste at flyplassen stenges dersom Ryanair ikke snur.

- Vi har tett og god dialog med Ryanair og det som kommer er ingen overraskelse for oss, sa direktør Pål Tandberg ved Moss Lufthavn Rygge til Dagbladet før pressekonferansen.

Styret ved flyplassen kjenner allerede innholdet i det Ryanair vil presentere i dag. De vedtok å stenge forrige tirsdag.

Tandberg har flere ganger sagt at det er for seint for Rygge, selv om politikerne plutselig skulle snu på flyseteavgiften.

- Vi er langt på overtid allerede. Det er utenfor min kontroll å si om det er mulig å rette opp i dette, men det ser veldig komplisert ut, sa Tandberg til NTB på torsdag.

Uten Ryanair kan flyplassen nemlig miste en million passasjerer.