Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ryanair sier opp avtalen med Rygge lufthavn

Som følge av flyseteavgiften.

 SIER OPP AVTALEN:  Flyselskapet Ryanair sier opp avtalen med Rygge Lufthavn. Det betyr slutten for flyplassen, sier lufthavnsjefen. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
SIER OPP AVTALEN: Flyselskapet Ryanair sier opp avtalen med Rygge Lufthavn. Det betyr slutten for flyplassen, sier lufthavnsjefen. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyselskapet Ryanair har gjort alvor av trusselen om å si opp avtalen på Rygge lufthavn i Østfold på grunn av flyseteavgiften, melder Moss Avis.

- For oss betyr det slutten på Rygge som flyplass. Det er vi som rammes, mens Ryanair kan fly fra andre baser i Europa, sier administrerende direktør Pål F. Tandberg ved Rygge sivile lufthavn til avisa.

Flyseteavgiften skal etter planen innføres i Norge fra 1. april. Ryanair forsvinner dermed fra flyplassen 1. november. For Rygge lufthavn sin del betyr det at de vil gjennomføre en «styrt avvikling» av flyplassen fra 1. november.

- Moss Lufthavn Rygge er historie hvis Ryanair trekker seg, og flyseteavgiften står, slår markedssjef Silje N. Thoresen ved flyplassen fast overfor Dagbladet.

Hun understreker imidlertid at hvis myndighetene skulle bestemme seg for å skrote forslaget om flyseteavgiften, kan virkeligheten se annerledes ut.

- Vi er spent på utfallet av høringsrunden som foregår nå. Den har avgjørende betydning, men hvis avgiften står slik den er vedtatt, vil vi begynne en avvikling av flyplassen fra 1. november.

Det vil med andre ord si at 500 arbeidsplasser ved lufthavna forsvinner, og ytterligere 500 arbeidsplasser som indirekte er knyttet til flyplassen står i fare for å forsvinne, ifølge markedssjefen.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram