LEI RIS: 
Ryanair og sjef, Michael O' Leary, syns han fortjener mer ros. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
LEI RIS: Ryanair og sjef, Michael O' Leary, syns han fortjener mer ros. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Ryanair-sjef synes han fortjener ros, ikke ris

Michael O'Leary synes det er på tide at den norske regjeringen støtter selskaper som skaper jobber i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et åpent brev til samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) gjentar O'Leary at påstandene om sosial dumping fra fagorganisasjonen Parat, på vegne av to tidligere ansatte i Ryanair, er helt grunnløse.

Han står fast på at ansettelsesforhold og avlønningsregler i Ryanair er i tråd med EUs regler for fri flyt av personer og tjenester i internasjonal luftfart, et regelverk han sier Norge har akseptert gjennom EØS-avtalen.

O'Leary kommenterer ikke de siste uttalelsene fra finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) om at de anslagsvis 200 Ryanair-ansatte på Rygge også må betale skatt til Norge så lenge har fast bosted her i landet, selv om de også betaler skatt til irske myndigheter.

Skatteavtalen mellom Norge og Irland, Ryanairs hjemland, skal imidlertid hindre dobbeltbeskatning. Dette betyr at norske skattemyndigheter godkjenner fradrag for skatt som er betalt i Irland for ansatte som jobber i Norge. O'Leary går ikke inn i denne problematikken, men gjentar at ansatte som opererer Ryanairs irskregistrerte fly, er pålagt å skatte til Irland og ikke til Norge.
(NTB)