Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ryanair starter priskrig på Gardermoen

Vil fly til London for 156 kroner.

TRANSPORT: Ryanair-sjefen, Michael O'Leary, tar nå for alvor opp konkurransen med de tre andre på ruten Gardermoen - London. Foto: MAURIZIO GAMBARINI/dpa
TRANSPORT: Ryanair-sjefen, Michael O'Leary, tar nå for alvor opp konkurransen med de tre andre på ruten Gardermoen - London. Foto: MAURIZIO GAMBARINI/dpa Vis mer

(Finansavisen): SAS, Norwegian og British Airways har i dag tilsammen 13 daglige avganger fra Gardermoen til London på hverdager.

Men 30. oktober starter også Ryanair å fly fra Gardermoen til London tre ganger daglig. Dermed øker kapasiteten på strekningen med 1.134 flere seter hver eneste dag, skriver Finansavisen i dag.

På hverdager, mellom klokken 7 og 8 om morgenen, vil kundene nå for eksempel kunne velge mellom fire forskjellige direkteavganger.

Det betyr bare en ting – priskrig. Og den kommer til å bli tøff, skriver avisen.

312 kroner tur/retur

Ryanair selger sine billigste billetter for bare 156 kroner én vei eller 312 kroner tur/retur. Da får du et sete og lov å ta med deg noen få kilo håndbagasje. Businessbillettene til Ryanair ligger på 1.100 kroner hver vei.

Norwegian har allerede svart med å senke sine London-priser til så lite som 199 kroner én vei.

SAS og British Airways (BA) har også senket sine priser, men de er et stykke unna de to laveste i pris. SAS’ rimeligste billett er på 349 kroner.

– Vi skal definitivt gi Ryanair konkurranse om både forretnings- og fritidsreisende mellom Oslo og London med våre lave priser og nye, mer miljøvennlige fly med gratis internett, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, til avisen.

Fire flyplasser

De fire fylselskapene flyr imidlertid ikke til samme flypkass.

Norwegian flyr til Gatwick, hvor de har en større base med videre-forbindelser ut i Europa og til USA, mens Ryanair flyr til Stansted. SAS og British Airways flyr til Heathrow.

– Vi har ingen planer om å kutte noen av våre fem daglige avganger på hverdager til London selv om et nytt selskap nå begynner å fly fra Gardermoen. Siden vi er med i Star Alliance, vil våre passasjerer også få tilgang til en lang rekke destinasjoner over hele verden fra London som Ryanair ikke kan tilby, sier kommunikasjonsrådgiver Cathrine Myhren i SAS.

SAS har i dag totalt 44 avganger mellom de to hovedstedene og en kapasitet på 11.300 seter i uken.

I fjor fløy 1.057.000 passasjerer mellom Gardermoen og London, noe som var en vekst på 1,8 prosent. Så langt i år er oppgangen på 2,2 prosent, viser tall Finansavisen har innhentet fra Avinor.

Flere økonominyheter

Oljeselskap konkurs
Seriegründer tok ut 64 millioner
Fikk tilbake 56 millionerpå skatten

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling