Ryanair tjente 11,5 milliarder kroner på driften

Kremmeren Michael O'Leary styrer Ryanair med hard hånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Ryanair fyller flyene sine bedre enn noe annet flyselskap, og rapporterte en kabinfaktor på hele 93 prosent for regnskapsåret 2015, som gikk fra april 2015 til mars 2016. Ifølge Finansavisen vil Michael O?Leary også i fremtiden fokusere mer på kabinfaktoren enn yielden, altså inntekt pr. passasjerkilometer.

- Veksten til 93 prosent de siste to årene har hjulpet oss å holde enhetskostnaden nede. Høy fyllingsgrad har også bidratt til å stimulere salg ombord, sa han under presentasjonen i går.

Tilleggssalg Tilleggssalget til Ryanair utover de rene billettinntektene utgjør hele 24 prosent av selskapets omsetning, og betales for ting som mat og drikke ombord, setereservasjon, bagasje og fast track.

- Målet de neste 12 månedene er å opprettholde fyllingsgraden, og vi vil bruke prising for å holde en fyllingsgrad som er ledende i bransjen, var det klare budskapet fra O?Leary i går.

Solid overskudd Ryanair rapporterte en omsetning 6,5 milliarder euro for perioden april 2015 til mars 2016 - en økning 890 millioner euro etter at antallet passasjerer steg 18 prosent til 106,4 millioner dette regnskapsåret. På bunnlinjen lå det igjen hele 1,56 milliarder euro, hvorav 1,24 milliarder euro (11,5 milliarder kroner) kom fra driften, mens 318 millioner var ekstraordinære inntekter blant annet fra salg av Air Lingus-aksjer.

Lavere oljepris - De neste 12 månedene vil preges av den lavere oljeprisen. Vi rapporterer et overskudd på 1,2 milliarder euro i et år hvor vi var hedget med 90 dollar fatet. Vi er allerede hedget til 62 dollar fatet dette året, og oljeprisene er fallende, sa Michael O?Leary i et intervju med Bloomberg i går.

Ifølge Finansavisen spår Ryanair at flyprisene i gjennomsnitt vil falle syv prosent de neste 12 månedene. Ryanair anslår å ha spare 200 millioner euro på lavere oljepriser i år.

Flere nyheter: Milliardærdatter vil ha 40 mill. for herregård
Satset leiligheten på app - bygget selskap til 41 mill.