RYANAIR: Årsaken til at flyselskapet innfører dette kravet er at selskapet iløpet av sommeren har opplevd at mange voksne som reiser med små barn, ikke har valgt å reservere sete.
RYANAIR: Årsaken til at flyselskapet innfører dette kravet er at selskapet iløpet av sommeren har opplevd at mange voksne som reiser med små barn, ikke har valgt å reservere sete.Vis mer

Ryanair tvinger foreldre med barn under 12 år til å kjøpe setereservasjon

Innfører avgift for å sikre at barn får sitte med foreldre. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flyselskapet skriver på sine sider at det fra 1. september er obligatorisk for alle kunder som reiser med barn under tolv år, å kjøpe reservert sete, for å sikre at foreldre og barn alltid sitter sammen.

Flyselskapenes ekstraavgifter er utskjelt, og Ryanair er et av flyselskapene som har gått i spissen for å rendyrke inntektsmodellen med ekstraavgifter.

Årsaken til at flyselskapet innfører dette kravet er at selskapet iløpet av sommeren har opplevd at mange voksne som reiser med små barn, ikke har valgt å reservere sete.

Dermed har ikke barna nødvendigvis blitt plassert sammen med foreldrene sine, og har vært nødt til å sitte sammen med fremmede på flyet i sommer.

- Kan ikke flytte på kundene

Selv om det ikke er mange måneder til Ryanair legger ned virksomheten sin ved Moss lufthavn Rygge, ble det tidligere denne uka kjent at lavprisselskapet begynner med tre daglige flyginger fra Gardermoen til London fra 30. oktober.

Det vil øke kapasiteten på strekningen med mer enn 1300 seter hver eneste dag.

MANGE AVGIFTER: Den obligatoriske setereservasjonen blir innført i september, og er gratis for barnet. Men det nye kravet er altså at minst en av foreldrene betaler for reservasjon av minst ett sete. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MANGE AVGIFTER: Den obligatoriske setereservasjonen blir innført i september, og er gratis for barnet. Men det nye kravet er altså at minst en av foreldrene betaler for reservasjon av minst ett sete. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Stadig flere av flyselskapets kunder kjøper forhåndsreserverte seter. I pressemeldingen skriver flyselskapet at de ikke kan flytte kundene som allerede har betalt for sine foretrukne seter, for å gi plass til passasjerer med barn som ikke har reservert seter på forhånd.

Den obligatoriske setereservasjonen blir innført i september, og er gratis for barnet. Men det nye kravet er altså at minst en av foreldrene betaler for reservasjon av minst ett sete.

Minst 60 kroner ekstra

Alle seter om bord på flyet er tilgjengelige for reservasjon til ulik kostnad. Det er ikke nødvendig å reservere de dyreste setene, men foreldre er altså tvunget til å betale for en setereservasjon på minst 60 kroner.

Man kan reservere tre ulike setetyper. Fremste rad har seter som koster fra 15 euro eller cirka 150 kroner. De såkalte «premiumsetene» koster 11 euro eller omtrent 110 kroner. Vanlige seter koster 5,99 euro, som er i underkant av seksti norske kroner. I praksis betyr det at

Folk som ikke vil reservere seter mot avgift blir tildelt et tilfeldig sete. Men det kan imidlertid ikke foreldre med barn under tolv år lenger.