Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ryanair varsler svar om Rygges skjebne

Holder pressemøte på onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I vinter varslet Ryanair at de vil kutte stort på Rygge-rutene, og tirsdag besluttet derfor styret ved Moss Lufthavn rygge  å stenge flyplassen fra 1. november.

Ryanair sa opp avtalen om å ha Rygge som basestasjon i desember i fjor, etter at Stortinget vedtok å innføre en flypassasjeravgift på 88 kroner.

Ryanairs reaksjoner på stengingen har latt vente på seg, men flyselskapet varsler nå svar neste uke. Onsdag klokka 15 vil de gi mer svar om sine planer i Norge framover.

- Vi gjennomfører for øyeblikket en gjennomgang av våre operasjoner i Norge, på bakgrunn av situasjonen for Oslo Rygge og den norske regjeringens beslutning om å innføre den nye skatten, og vil informere om våre planer i løpet av de kommende dager, skrev Ryanair i en pressemelding tidligere denne uka.

Sammen med følgende uttalelse:

«Vi har notert oss at Oslo Rygge har annonsert at de planlegger å legge ned flyplassen, på bakgrunn av den nye ødeleggende og dårlig planlagte «miljøavgiften» på flyreiser som den norske regjeringen har innført».

Ryanair har bestilt fire ruter fra Gardermoen allerede fra 1. september i år, ifølge Aftenposten. Det er første gang de flyr fra landets hovedflyplass.

- Selv om man skulle snu nå, er klokka kvart over tolv. Skaden har allerede skjedd, sa administrerende direktør Pål Tandberg ved Moss Lufthavn Rygge til NTB i går.

Les flere saker om Rygge-striden her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!