Ryanair vil fly innenriks i Norge

Håper å starte opp i løpet av et par år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ryanair sier de er interessert i å entre det norske innenriksmarkedet, og er i dialog med Avinor.

- Men bare om vi får lavkostnadsbaser. Ikke bare på Rygge, men også på andre norske lufthavner, sier Ryanair-sjef Michael O'Leary, til Dagbladet etter en pressekonferanse i Oslo i dag tidlig.

- Men bare om vi kan gå inn med lavkostnadsbaser, ikke bare på Rygge, men også på andre norske lufthavner. Vi kan ikke tilby reiser til 10 og 20 euro i Norge, om den gjennomsnittlige flyplass avkrever 25 til 30 euro, fortsetter O'Leary.

Ryanair-sjefen sier de snakker med Avinor-flyplasser om lavkostnadsbaser «i bytte mot en rask trafikkøkning».

- Dette er fortsatte en utfordring for oss. Men vi håper at vi får til noe i løpet av de neste par åra.

Avinor sier Ryanair er «hjertelig velkomne til å fly i Norge, men må forholde seg til samme betingelser som alle andre».

- Vi har en dialog med alle flyselskap som er interessert i å fly, og Ryanair er intet unntak. Vi snakker alltid med potensielle kunder. Vi har et avgiftsnivå som er fastsatt av Samferdselsdepartementet, og de gjelder også for Ryanair, sier Avinors pressesjef Sindre Ånonsen til Dagbladet.

- Stiller de urimelige krav i forhold til dette?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Ånonsen.

Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian, sier til E24 at de har forventet et slik trekk fra konkurrenten.

- Vi mener det er ingenting som formelt hindrer Ryanair i å starte opp i Norge. Det vil ikke overraske oss om de vil være interessert i de store kommersielle rutene som Bergen og Trondheim. Det vil nok ikke bli så mange fly til Evenes, for å si det slik, sier Skånvik til E24.no.

SAS sier de er klare til å møte konkurransen.

- Vi er i hard konkurranse i dag, og vi er beredt til ta den konkurransen som måtte komme, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til E24.

Ryanair sier de vil fly innenriks i Norge. 
Foto: AFP PHOTO/FRANK PERRY
Ryanair sier de vil fly innenriks i Norge. Foto: AFP PHOTO/FRANK PERRY Vis mer