Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Rydd opp før jul, Erna

KrF krever at forhandlingene om en ny forskrift om lengeværende asylbarn må avsluttes snarest.

VIL HA SVAR: Hans Olav Syversen fra KrF sier partiet ønsker en rask avklaring av situasjonen for såkalt lengeværende asylbarn. Dette bildet er fra høstens budsjettforhandlinger. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
VIL HA SVAR: Hans Olav Syversen fra KrF sier partiet ønsker en rask avklaring av situasjonen for såkalt lengeværende asylbarn. Dette bildet er fra høstens budsjettforhandlinger. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) - Ut fra de merkelige uttalelsene til politidirektøren er det nå sterkt behov for at statsministeren engasjerer seg, sier Hans Olav Syversen i Kristelig Folkeparti til Dagbladet.
 
Beklagelse Syversen henviser til politidirektørens utsagn om at alt går som før.

- Hvordan det harmonerer med justisministerens beklagelse og forklaring her i Stortinget er vi veldig spente på. Men det tegner ikke så godt når det gjelder styringsdialog, sier Syversen.  

Før jul Han vil ikke si noe om konsekvensene dersom ikke statsminister Erna Solberg rydder opp i uklarhetene før jul.

- Jeg krysser ikke broer før de kommer. Men dette må vi ha i havn før jul, sier KrF-representanten.

Sluttpunkt - KrF kan ikke leve med det?

- Nei, nå må vi sette et sluttpunkt. Hvis ikke justisministeren skjønner det, så må i hvert fall statsministerens skjønne det, sier Hans Olav Syversen.

Da Erna Solberg fikk spørsmål fra regjeringens støtteparti KrF i Stortingets spørretime i formiddag, svarte hun:

- Utfordringen er å være sikker på at vi treffer planken.

Færre enn før I Stortingets vandrehall ble Erna Solberg bedt om å kommentere om politiets utsendelse av asylbarn oppfyller kravene i samarbeidsavtalen med KrF og Venstre.

- Dette er et spørsmål som ikke berøres i avtalen som sådan. Instruksen er gitt av regjeringen, uten at den er regulert i selve avtalen, sier statsministeren.

- Det vi vet er at av andelen av dem som sendes ut er det færre barn som sendes ut nå enn under forrige regjering. Hvis praksisen er i tråd med de retningslinjer regjeringen har gitt, skal vi være fornøyd med det. Hvis den ikke er det, er det et problem, sier Erna Solberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media