Aps beskjed til regjeringen etter Dagbladets konkurs-avsløring:

- Rydd opp i svineriet, bandittene må tas

Stortingspolitiker Arild Grande (Ap) er opprørt over at smutthull i loven lar konkursryttere operere videre.

NOE MÅ GJØRES: Ap-politiker Arild Grande ønsker å gå gjennom regelverket for å tette smutthull og finne effektive måter å stanse konkursrytterne på.
NOE MÅ GJØRES: Ap-politiker Arild Grande ønsker å gå gjennom regelverket for å tette smutthull og finne effektive måter å stanse konkursrytterne på. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi kan ikke ha et lovverk som beskytter personer med konkurskarantene, konstaterer Ap-politikeren.

I helga kunne Dagbladet fortelle at trønderen Morten Jakobsen, som er i sin andre konkurskarantene etter å ha brutt den første ved bruk av sønnen som stråmann, tilbyr motorsykkelreiser til nordmenn. Det kan han gjøre gjennom Morten Jakobsen AS, hvor han har både prokura og signaturrett, men hvor kona er eier og besitter alle formelle verv.

Selskapet eier nettstedet bikerholiday.no, hvor Jakobsen helt frem til Dagbladet begynte å stille han spørsmål, markedsførte seg med flere nye turer.

Endre loven

Formålet med konkurskarantene er å stoppe de såkalte «konkursgjengangere», som etter konkurs i ett selskap fortsetter sin virksomhet i nye selskaper inntil også disse går overende - og hvor det er mistanke om mislige forhold i forbindelse med forretningsdriften.

Dagens system er laget slik at det skal være teknisk umulig å registrere seg med verv som daglig leder eller styremedlem i Brønnøysundregistrene mens man har karantene. Men med signaturrett eller prokura kan man altså inngå avtaler på vegne av selskapet likevel. Signaturrett er det mest vidtgående, og man kan i prinsippet «gjøre alt» på vegne av et selskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer