Rydd opp!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Dagbladets reportasjer fra Oslos restaurantverden de siste dagene har bekreftet noe mange har ant: Næringen er sterkt preget av tøffe forhold, virksomhet på kanten av lov og regler, og svart arbeid. Vold er ikke uvanlig. I går kunne avisa fortelle om en kontrollør som ble angrepet av en bartender som var avslørt som juksemaker av den samme kontrolløren dagen før. Både kontrollører og politi møtes med trusler når de gjør jobben sin.
  • De seriøse driverne i næringen ønsker selvsagt å rydde opp. Men de står maktesløse fordi mange ikke er innenfor fellesskapet. Det er åpenbart enkelt å skaffe seg skjenkebevilling som er en forutsetning for lønnsom drift. Det skal også være lett å miste den. Men snusket og fanteriet i bransjen er åpenbart så omfattende at det må mer kontroll og strengere straffer til. Byens borgere er ikke tjent med at rene mafiatilstander brer seg.