Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rydd opp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag skrev vi om kubaneren Angel som er strandet i Norge. Samme dag sendte NRK en film om ham, og i dag har Organisasjonen mot Offentlig Diskriminering et innlegg om ham her i avisa. Oppmerksomheten er ikke tilfeldig. Han er «ureturnerbar utlending» som har gjort akkurat det Erna Solberg krever: samarbeidet med myndighetene, reist tilbake til hjemlandet, men der anser man ham som utvandret og sendte ham tilbake til Norge. Hit kom han opprinnelig fordi han giftet seg, men ekteskapet tok slutt før han hadde krav på oppholdstillatelse. Nå bor han «ulovlig» i Norge på femte året, uten arbeidstillatelse.

Angel er ikke den eneste som befinner seg i et ingenmannsland her i Norge, uten rettigheter. Praksisen tvinger dem til et umenneskelig liv og bryter klart med menneskerettighetene, men så er det jo i utlandet at Norge er en humanitær stormakt. Er det ikke på tide at Erna Solberg stikker fingeren i jorda og spør hva som er mulig, ikke hva som trekker stemmer fra Frp?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media