Rydder Autobahn for Mette-Marit

BERLIN (Dagbladet): Motorveien fra flyplassen og inn til sentrum stenges for annen trafikk når Mette-Marit og Haakon i morgen kommer til München.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hensynet til at kronprinsparet skal komme trygt fram til femstjernershotellet Mandarin Oriental som er bakgrunnen for tiltaket, skriver Bild - Europas største avis.

München er første stopp på det fem dager lange Tysklands-besøket, som nå skaper store overskrifter i landet der det hersker Mette-Marit-feber i disse dager.

Bild prøvde seg sågar på en norsk tittel i går: «Hjertelig velkommen, prinsesse Mette-Marit!» sto det å lese i den tyskspråklige avisa.

Velkommen

Etter at flyet lander klokka 18 i morgen, ledsager fem politimotorsykler den kongelige kortesjen sørover til sentrum av den bayerske hovedstaden. Med i det kongelige følget er fire livvakter, en sekretær, Mette-Marits kammerpike, kronprinsens sekretær og en presseansvarlig fra Slottet. Kronprinsessen kommer uten gips, men med krykker etter uhellet på ski i påsken.

Medieoppmerksomheten rundt kronprinsparets besøk i Tyskland, som er deres første offisielle utenlandsreise, slår nye rekorder hver eneste dag. Så godt som alle aviser, ukemagasiner, fjernsyns- og radiostasjoner forteller i detalj om besøket.

I dronningens seng

I Hansabyen skal paret innlosjeres i delstatsregjeringens gjestehus. En tre meter bred seng venter i gjestehuset, på veggene henger malerier av italienske mestere. Også dronning Elizabeth og prinsesse Diana, som kronprinsesse Mette-Marit assosieres med blant tyskerne, har sovet i samme seng.

Sist mandag ble det registrert 126363 besøk på den tyskspråklige hjemmesida (www.norwegen.no), som ambassaden etablerte i fjor høst. Hittil i år har sida hatt over seks millioner besøk.

- Tyske småbarn skriver til oss og forteller at de er Mette-Marit-fans, sier Stein Iversen ved den norske ambassaden i Berlin.

KJEMPEPOPULÆR: Interessen før kronprinsparets besøk i Tyskland er enorm. - Tyske småbarn skriver til oss og forteller at de er Mette-Marit-fans, sier ambassadesekretær Stein Iversen ved den norske ambassaden i Berlin.