Rydder banen for DnB

Både Orkla og Folketrygdfondet sa i går ja til det finske konsernet Sampos bud på Storebrand. Men de kan ha blokkert for Sampo og ryddet banen for DnB - ved å ta forbehold som finnene kan få vanskeligheter med å svelge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Orkla hadde ideen, og Folketrygdfondet kopierte den seinere på dagen. Orkla ønsker aller helst en norsk løsning, og legger opp til at DnB likevel skal gå seirende ut hvis den norske banken legger mer penger på bordet.

Forbehold

Både Orkla og Folketrygdfondet har nemlig tatt et viktig forbehold i sitt vedtak om å selge sine aksjer i Storebrand til finnene:

«Forutsetningen er at det ikke kommer inn vesentlig nye forhold før akseptfristen løper ut den 10.7.01,» heter det i Orkla-vedtaket. Folketrygdfondets vedtak er likelydende. Et slikt «nytt forhold» kan være at DnB blar opp noen ekstra milliarder.

Hvor mye som skal til, ville ikke Orkla-ledelsen si noe om da styrebeslutningen ble presentert i går.

- Vi ønsker aller helst en norsk løsning. Nå er ballen hos DnB, sier konsernsjef Finn Jebsen.

Folketrygdfondets styreleder Bjørg Ven sier til Dagbladet at dette ikke var noen baktanke da de formulerte en tilsvarende betingelse i sitt vedtak.

Kopierte

Derimot kopierte Folketrygdfondet Orklas viktigste forbehold:

En annen forutsetning for at Orkla - og Folketrygdfondet - går med på å selge til Sampo, er at finnene har fått 90 prosent aksept på sitt bud innen 15. august, eventuelt har fått godkjennelse av norske myndigheter til å eie mindre enn 90 prosent av Storebrand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer