Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rydder i åpningstidsloven

Regjeringen foreslo fredag endringer i åpningstidsloven for å sikre at butikkene praktiserer loven slik den var ment. Barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) håper Stortinget rekker å behandle endringene før sommerferien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Endringene bør fjerne grunnlaget for feiltolkninger i strid med lovgivers intensjoner, sier Svarstad Haugland.

Forslaget fra regjeringen opphever unntaket for åpningstider for utsalgssteder ved kommuniasjonsknutepunkter. Det betyr at butikkene som til nå har kunnet ha lengre åpningstider og være søndagsåpne, nå vil måtte overholde alminnelige åpningstider.

Samtidig innføres det et eget unntak for utsalgssteder på flyplasser slik at disse ikke må følge de alminnelige reglene for åpningstider.

Ikke nok

Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) er skuffet over regjeringens forslag og frykter fortsatt bråk rundt åpningstidsloven. HSH hadde særlig håpet regjeringen ville sørge for like regler for bensinstasjoner og dagligvareforretninger. I dag får butikker på 100 kvadratmeter ha åpent på søndager mens bensinstasjoner kan være på 150 kvadratmeter.

- Vi frykter fortsatt uro dersom forskjellsbehandlingen ikke opphører, sier direktør i HSH, Thomas Angell.

(NTB)