Ryddet Napoli for søppelmafia

Beslagla verdier for 650 millioner. Men søpla flyter fortsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsminister Silvio Berlusconi har lovet velgerne at han skal rydde opp i søppelgalskapen i storbyen Napoli.

Selv om søpla fortsatt flyter i gatene og den foreløpige kriseløsningen ligger i Hamburg 44 timer unna, gikk  italiensk politi og påtalemyndighet til aksjon natt til mandag mot en bukett ledere i den napolitanske mafiaen Camorraen.

For "alle" i den søritalienske millionbyen er sikre på at mafiaen har dype økonomiske interesser i søppelkaoset.

Ialt 53 sjefer i Camorra-systemet ble arrestert og fengslet, og politiet er på jakt etter 11 mann til i nabobyen Caserta. Ifølge italiensk politi ble det beslaglagt verdier for svimlende 80 millioner euro - om lag 650 millioner kroner - under aksjonen.

Bror til sjefen

Nattens storfisk var Giuseppe Iovine, bror til Camorra-sjefen Antonio Iovine, som fortsatt er en av Italias mest ettersøkte menn.

For at Napolis innbyggere skal ha hodet over søpla i sommer, inngikk italienske myndigheter en avtale med et forbrenningsanlegg i Hamburg i forrige uke

Fire tog i uka, hvert 500 meter lang og fullastet med søppelcontainere, drar nordover gjennom hele mellom-Europa i påvente av at Napoli greier å få bygd egne forbrenningsanlegg.

 STORFISK:  Giuseppe Iovine er av italiensk politi regnet som nattens storfisk i razziaen mot den lokale mafiaen. Hans bror Antonio Iovine er regnet for selve sjefen i Camorraen - og er fortsatt en av Italias mest ettersøkte menn. Foto: AFP/SCANPIX.
STORFISK: Giuseppe Iovine er av italiensk politi regnet som nattens storfisk i razziaen mot den lokale mafiaen. Hans bror Antonio Iovine er regnet for selve sjefen i Camorraen - og er fortsatt en av Italias mest ettersøkte menn. Foto: AFP/SCANPIX. Vis mer
SØPPELPROTEST: Før helgen var det store demonstrasjoner i Napolis gater mot alt søpla deminstrantene vasset i.