Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ryddighet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det er selvsagt synd at det ikke er rom for noe mer galskap i Den norske kirke. Men litt orden må det vel også være der, og når vi først har en statskirke, er det i siste instans kirkestatsråden som må utføre ryddesjauen. Det er derfor ingen grunn til å klandre statsråd Jon Lilletun når han nå innleder avskjedssak mot to nye protestprester. Ingen forening vil tåle i sin midte medlemmer som verken aksepterer de rettmessig valgte ledere eller flertallets syn i grunnleggende spørsmål.
  • Statsråd Jon Lilletun har tatt seg god tid på denne saken. Det er nok mer av hensyn til det partiet han representerer, KrF, enn de ulydige prestene. Han er jo ellers villig til å uttale seg klart om det meste. Seinest i går refset han f eks forleggerne William Nygaard og Geir Mork for deres befatning med Universitetsforlaget, uten å vise spesiell innsikt i saken. Men nå er altså loddet kastet også i prestestriden. Tenk hvor mye enklere det hadde vært om vi ikke hadde statskirke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!