Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ryel bekrefter hemmelig Manuela-møte

Manuela Ramin-Osmundsen fortalte verken statsminister Jens Stoltenberg eller sine nærmeste medarbeidere sannheten om et møte hun hadde med Anne Lise Ryel dagen etter den skjebnesvangre samtalen 3. januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ramin-Osmundsen trakk seg i går som barne- og likestillingsminister fordi hun ikke fortalte Jens Stoltenberg hele sannheten om hva som hadde i forbindelse med en middag 3. januar hvor både hun og nyutnevnt barneombud Ida Hjort Kraby deltok.

Men heller ikke da hun trakk seg, fortalte hun hele sannheten. Ryel og Ramin-Osmundsen møttes også dagen etter den skjebnesvangre samtalen 3. januar.

Dagbladet sitter på dokumenter som viser at møtet fant sted, og at Ryel og Ramin-Osmundsen spiste mat for 340 kroner. Anne Lise Ryel bekrefter møtet overfor Dagbladet og at Krabys kandidatur til stillingen som barneombud ble diskutert.

Diskuterte barneombud-saken

-Vi snakket om litt av hvert blant annet om den nye ekteskapsloven, om likestilling og om likestillingsombudets sykdom og hvordan situasjonen var ved kontoret hennes. I tillegg var det naturlig at vi kom innom jobben som barneombud og samtalen vi hadde hatt kvelden før, sier Ryel.

Etter at Ramin-Osmundsen og Ryel hadde kjørt sammen hjem 3. januar, ringte Ryel til Kraby. I denne samtalen ga Ryel uttrykk for at Kraby ikke burde trekke søknaden sin og at hun ble ansett for å være en sterk søker.

-Hva ble sagt i møtet med Ramin-Osmundsen 4. januar om utnevnelsen av nytt barneombud?

- Det er vanskelig å huske nøyaktig hva jeg sa, men jeg sa sannsynligvis noe sånt som at «Jeg har snakket med Kraby og hun har sagt at hun skulle sove på det», sier Ryel.

MØTTES DAGEN ETTER: Både Manuela Ramin-Osmundsen og Anne Lise Ryel bekrefter nå at de hadde et til nå ukjent møte den 4. januar der barneombud-saken ble diskutert. Jarl Fr. Erichsen/Scanpix/Pål Nordseth/Dagbladet
MØTTES DAGEN ETTER: Både Manuela Ramin-Osmundsen og Anne Lise Ryel bekrefter nå at de hadde et til nå ukjent møte den 4. januar der barneombud-saken ble diskutert. Jarl Fr. Erichsen/Scanpix/Pål Nordseth/Dagbladet Vis mer

Ble konfrontert av medarbeidere

Etter det Dagbladet kjenner til skal Ramin-Osmundsen, da hun ble konfrontert med møtet av sine nærmeste politiske medarbeidere for et par dager siden, gitt uttrykk for at hun ikke husket hvilken dag møtet fant sted, at Kraby overhodet ikke hadde vært et tema, og at de bare hadde diskutert Oslo Arbeidersamfund.

Denne informasjonen skal ha blitt videreformidlet til Statsministerens kontor.

Dagbladet spurte statsministeren etter pressekonferansen torsdag om han var kjent med dette møtet.

-Jeg kjenner ikke til andre samtaler enn den jeg refererte til 3. januar mellom dem. Det er ukjent for meg at det har funnet sted et møte mellom Ryel og Ramin-Osmundsen etter det, sa Stoltenberg da. 

Ringte Ryel i dag

Dagbladet har i dag ikke lyktes med å komme i kontakt med Manuela Ramin-Osmundsen. Til Nettavisen sier den avgåtte statsråden at hun i dag ringte Ryel for å snakke om møtet.

Hun bekrefter at hun under møtet fikk vite at Ryel hadde informert Kraby om innholdet av samtalen statsråden og Ryel hadde hatt dagen før.

image: Ryel bekrefter hemmelig Manuela-møte

- Så vidt jeg erindrer, fikk jeg da informasjon om at Kraby var informert om dette. Jeg ringte henne i dag da jeg forsto at dere var opptatt av denne lunsjen den 4. januar. Jeg husket ikke detaljene, sier Ramin-Osmundsen til Nettavisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media