Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rygget inn i politiet før han stakk av til fots

Politiet har pågrepet en mann i forbindelse med en politijakt etter en Porsche i Agder. Bilføreren rygget inn i politiet, før han stakk av til fots.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen vi søkte etter ble pågrepet da han kom gående i området vi søkte etter ham, sier lensmann Odd Holum i Holt lensmannsdistrikt.

Han sier at mannen er pluss-minus 50 år, og at han ikke fremsto som skadd ved pågripelsen.

Ifølge Holum er mannen i politiets registre, men han vil ikke gå inn på hvilke forhold mannen har vært i kontakt med politiet om tidligere. Han er ikke være bosatt i området hvor politijakten pågikk.

Det var klokka 23.07 mandag kveld at politiet i Agder meldte at de søkte etter føreren av en Porsche som nektet å stoppe for kontroll på E18 i nærheten av Fiane i Agder. Etter en lengre politijakt rygget Porschen inn i politibilen som fulgte etter, noe som gjorde at politibilen ble såpass hardt skadd at patruljen mistet Porschen av syne.

Ifølge lensmann Holum ble ikke polititjenestepersonene fysisk skadd i kollisjonen med Porschen.

Politiet fant senere bilen forlatt på en skogsbilvei, og startet søk etter føreren med hundepatruljer og helikopter.

Holum omtaler hele jakten som spesiell.

- Det er jo ikke dagligdags med slike ting, selv om vi er forberedt på at sånt kan skje. Jakten var likevel ikke spesielt stor fart. Den foregikk for det meste imellom 50 og 70-80 kilometer i timen, og vi fulgte på noe avstand. I så måte var det ikke så stort skadepotensial, sier Holum.