Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rygget ned av drosje

STAVANGER (Dagbladet): - Det er bare flaks at ingen av oss fikk større skader da den ryggende drosjen braste inn i oss. Det sier stavangergutten Steffen Husebø (18). I går natt fikk han og kameratene sitt livs sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKADD: Odd Atle Lura mener han var heldig som slapp fra hendelsen med skrubbsår, hjernrystelse og et sårt kne. Steffen Husebø (m. skyggelue) ble også truffet.

Da kom drosjen de hadde bestilt ryggende mot dem i stor fart. Sjåføren sier at han opplevde situasjonen som truende.
- Bilen traff oss alle fire. Jeg klarte å reise meg igjen, men Kim Leon og Odd Atle ble liggende. Etter sammenstøtet fortsatte drosjen baklengs gjennom et stakittgjerde og opp i naboens hage. Deretter satte sjåføren bilen i gir og spant vekk frå åstedet, forklarer Steffen Husebø.

Vi møter Steffen, Odd Atle Lura og Odd Atles forlovede Lise Mæland Torgersen hjemme hos Steffens foreldre. Lise skulle også være med i taxien, men gikk tilbake mot huset da det ikke ble plass til alle. Derfra ble hun vitne til den dramatiske episoden. De er alle sterkt preget av det inntrufne.

Til sykehuset

Odd Atle viser oss sårene han fikk etter sammenstøtet. Han måtte tilbringe natta på sykehus. I tillegg til skrubbsårene har han skadd et kne og fått en lettere hjernerystelse.
Kim Leon og Jon Atle, som også ble truffet, orket ikke å snakke med pressen i går ettermiddag.

- Jeg er bare glad sønnen min fortsatt lever, sier Steffens mor, Britt Evy Husebø. Hun og mannen var også hjemme mens vennegjengen hadde fest.

Litt utpå natta bestemte fem av festdeltakerne seg for å dra og kjøpe mat til resten av selskapet. De bestilte maxitaxi, og problemene oppsto da det kom en vanlig taxi som bare tok fire passasjerer.

- Et uhell

Drosjesjåføren har politianmeldt passasjerene for skadeverk på bilen.

Sjåføren har forklart politiet at han følte situasjonen truende og bomgiret slik at bilen raste bakover og ikke framover da han tråkket klampen i bånn for å komme seg vekk.
- Han kjørte jo langt bort i gata før han rygget i rasende fart mot oss, sier Steffen oppbrakt og får støtte fra Odd Atle.

- Kim Leon ble jo slengt over bilen, så fort gikk det.
Guttene forteller at de ikke ville ha den lille drosjen, siden de hadde bestilt maxitaxi. De lystige passasjerene ble ikke fullt så lystige da sjåføren forlangte oppmøtetakst. Kranglingen ble gradvis mer høylytt og endte med at guttene betalte hentetaksten, gikk ut av bilen og fortsatte å krangle.

Slo Kim Leon

- Vi stod bøyd fram mot vinduet på taxiens sjåførside og diskuterte. Føreren viste fingen og rakte tunge til oss og det ble veldig ampert. Plutselig knaller han til Kim Leon med knyttneven, og spinner av gårde, forteller Steffen.

En av guttene kastet en ølflaske som traff bak på drosjen. Dette var dråpen som fikk sjåførens beger til å renne over. Han fortsatte noen meter før han så skal ha satt bilen i revers.

- Meget uheldig

Rogaland Taxis styrefomann Øystein Helmikstøl påpeker at sjåførens og passasjerenes versjoner av hendelsesforløpet er så forskjellige at det er vanskelig å uttale seg om saken.

Men han legger til at hvis det er kundene som snakker sant så er dette en meget kjedelig sak for Rogaland Taxi.
- Det siste vi ønsker er sjåfører som ordner opp selv på ekte cowboyvis, sier Helmikstøl, som vil vente med ytterligere kommentarer til politiet har etterforsket saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media