TØMT:  Hjertet av Manhattan, Times Square, ble ryddet for folk i går kveld etter melding om en gjensatt, mystisk bil. Undersøkelsen av bilen viste at det var god grunn til å tømme området.  FOTO: CARY HOROWITZ, REUTERS/SCANPIX.
TØMT: Hjertet av Manhattan, Times Square, ble ryddet for folk i går kveld etter melding om en gjensatt, mystisk bil. Undersøkelsen av bilen viste at det var god grunn til å tømme området. FOTO: CARY HOROWITZ, REUTERS/SCANPIX.Vis mer

Rykende bil med sprengstoff forlatt midt i New York

Mann løp unna. Times Square evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiet i New York sperret lørdag av Times Square etter at det ble oppdaget en mistenkelig SUV- en Nissan Pathfinder - som det kom røyk fra.

Bilen viste seg å inneholde sprengstoff, propangass,bensinkanner, pulver og utstyr for tidsinnstillinger.

Det var ved 18.30-tiden lokal tid - 00.30 norsk tid natt til søndag - at den mistenkelig SUV'en ble registrert på 45. gate  mellom 7. og 8. avenue av en patruljerende politimann som så røyken sive ut fra en beholder bak i bilen. Politiet brukte en robot til å hente ut sprengstoffet.


Ifølge New York Times sier en talsmann for det føderale poltiet i morges at det IKKE er mistanke om et terrorangrep og at det nasjonale sikkerhetsrådet har fått beskjed om at det kan holde seg i ro. Politiet vil likevel ikke si hvordan de har konkludert med at det bilen ikke kan settes i sammenheng med terror.

Obama varsletIfølge CNN ble president Barack Obama raskt orientert om situasjonen.

Området rundt den mørke varebilen ble tømt for mennesker mens brannfolk og bombeeksperter rykket inn i den travle hovedgata på Manhattan. Det avstengte området er utvidet i løpet av natten, og ved 00.30 lokal tid - 06.30 i Norge er det fortsatt stengt.

Politiet startet å oppheve sperringene i nioen kvartaler ved 07-tiden norsk tid, ifølge et øyenvitne på CNN.

Eksplosjon

Øyenvitner fortalte at de hadde sett en mann løpe bort fra bilen, rett før det kom en mindre eksplosjon og røyk fra lasterommet.


To timer senere bekreftet en kilde i brannvesenet at det var funnet sprengstoff, beholdere med propangass, kanner med bensin og brente ledninger inne i bilen.

Store politistyrker gjennomsøkte utover kvelden lørdag Times Square på leting etter flere mistenkelige kjøretøy og mulige bomber.


Nyhetsbyrået AP melder ved 06.30-tiden at det også ble funnet utstyr i bilen til tidsinnstilling av sprengstoff.