Rykk fram til år 3001

Arthur C. Clarke med ny science fiction-bok Det nærmer seg år 2001, så science fiction-forfatteren Arthur C. Clarke (79) har like godt hoppet tusen år fram i tida i sin nye bok. Nå har han levert «3001: The Final Odyssey», siste bind i den berømte serien som han startet på slutten av 60-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Først kom «2001», siden fikk vi «2010» og «2061», men nå er det klart for fjerde og siste bolk i Clarkes store science fiction-serie.

Både filmen og romanen «2001: A Space Odyssey» bygde på Arthur C. Clarkes novelle «The Sentinel», og Stanley Kubricks film ble den definitive romfarts- og science fiction-filmen i tida før Steven Spielberg og George Lucas kastet seg ut i universet.

Filosofi og sex

- Det har aldri vært så morsomt å skrive som nå, og ideene bare strømmer ut, skrev den 79-årige forfatteren i en pressemelding mens han arbeidet med den nye boka.

I et intervju utdypet han handlingen en smule:

- Boka handler mest om filosofi og sex - ikke nødvendigvis i den rekkefølgen! Den dreier seg også om planeten Jupiter og dens måner .

Egentlig begynte Clarke på «3001» for ti år siden, men arbeidet måtte utsettes på grunn av Challenger-ulykken. Romferja skulle sende ut romsonden Galileo til Jupiter, og Clarke var en av mange som ventet på mer informasjon om vår store planetnabo. Først flere år seinere fikk Clarke det han trengte av nye opplysninger, og kunne avslutte arbeidet med sin siste romodyssé.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer