Valgthriller i USA:

Rykker fra i Pennsylvania

Presidentvalget i USA har vært en historisk valgthriller. Nå kryper Joe Biden stadig nærmere en offisiell seier i Pennsylvania. Vinner han i Pennsylvania, vil flere medier trolig utrope han som valgvinner.

SE NÅ: Siste nytt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NB! Denne saken oppdateres fortløpende i takt med nye resultater!

Demokratenes presidentkandidat og tidligere visepresident Joe Biden er utropt som vinner av presidentvalget i USA av Decision Desk HQ.

De har kåret Biden til vinner fordi han har tatt ledelsen i den viktige vippestaten Pennsylvania. Donald Trump står fortsatt med 213 valgmenn. En kandidat trenger 270 valgmenn for å vinne valget.

Fortsatt telles det stemmer i en rekke vippestater, blant annet Pennsylvania. CNN og AP har ikke kåret Biden til vinner av valget da de mener det er for jevnt mellom de to kandidatene i Pennsylvania.

Natt til lørdag øker Bidens forsprang i delstaten seg igjen. I Pennsylvania leder Biden nå med 28 836 stemmer, ifølge DDHQ. Biden har 49,64 prosent av stemmene i delstaten. Trump har 49,21 prosent.

LANGET UT: President Donald Trump viste seg offentlig for første gang siden valgnatta. Foto: AP Vis mer

Dette er den siste utviklingen ifølge DDHQ:

• Georgia (16 valgmenn): Joe Biden leder med 49,4 prosent av stemmene, men Donald Trump ligger like bak med 49,3 prosent. Like før klokka 09.00 norsk tid leder Joe Biden med 7248 stemmer i Georgia. Trump hadde et forsprang i Georgia på valgkvelden, men ettersom stemmene har blitt talt opp, har Biden knappet innpå. Fredag gikk han forbi Trump, men det gjenstår fortsatt stemmer å telle i delstaten. Det er dermed knyttet stor usikkert til hvem som vinner delstaten.

• Arizona (11 valgmenn): Biden leder med 49,72 prosent av stemmene, mot Trumps 48,80 prosent. Klokka 09 er Bidens forsprang på 29 861 stemmer, men Trump haler innpå. Det gjenstår nå å telle rundt 200 000 stemmer i delstaten.

• Pennsylvania (20 valgmenn): Decision Desk HQ har kåret Biden til vinner av delstaten. Derfor har de også utropt ham til vinner av valget. Det har ikke CNN og AP gjort, og derfor har mange andre medier ikke kåret Biden til vinner. Natt til lørdag øker Bidens forsprang i delstaten ytterligere. Nå leder Biden med rundt 28 836 stemmer. Biden har 49,64 prosent av stemmene i delstaten. Trump har 49,21 prosent.

• North Carolina (15 valgmenn): Donald Trump leder med 50 prosent av stemmene, mot Bidens 48,6 prosent. Rundt 76 000 stemmer skiller de to kandidatene like før klokka 06.30 norsk tid.

• Nevada (6 valgmenn): Biden leder med 49,8 prosent mot Trumps 48 prosent. Det skiller 22 657 stemmer mellom Biden og Trump klokka 09.00 norsk tid. Ifølge CNN gjenstår det å telle rundt 125 000 stemmer i delstaten.

• Alaska (3 valgmenn): Trump leder med 62,1 prosent av stemmene, mot Bidens 33,5 prosent. Delstaten har bare telt rundt halvparten av stemmene, og varslet at opptellingen vil ta mange dager. Det skiller nå rundt 54 000 stemmer mellom Trump og Biden i delstaten.

Republikansk seierRepublikansk ledelseHelt jevntDemokratisk ledelseDemokratisk seierIngen data/uavklartSist oppdatert: 04.12.2020 15:32Kilde: DDHQ
Ingen data tilgjengelig enda

--

-- valgstemmer

Biden (n%)

n stemmer

Trump (n%)

n stemmer

Dagbladet følger saken og oppdaterer tallene fortløpende!

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer