Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rykker inn på Vestbredden

I morgentimene i dag rykket israelske stridsvogner inn i byene Nablus og Jenin. Ariel Sharon har gitt klarsignal til lynaksjoner mot palestinere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selvmordsbombene som tok livet av 20 mennesker og skadet mer enn 100 i Jerusalem tirsdag har fått israelske myndigheter til å trappe opp aksjonene på Vestbredden.

I morges rykket rundt 30 stridsvogner inn i byene Nablus og Jenin på jakt etter mistenkte selvmordsbombere og steder bomber blir laget. Huset til en av selvmordsbomberne ble også jevnet med jorden. Samtidig ble det innført portforbud.

Ødeleggelsen av selvmordsbomberes hjem er en del av Israels strategi for å få potensielle nye selvmordsbombere til å avstå fra aksjoner.

I går kveld ble seks palestinere arrestert i Jenin, forteller en kilde i den israelske hæren til USA Today. Det er ikke kjent hva de seks er arrestert for.

I etterkant av selvmordsbombene tirsdag har statsminister Ariel Sharon godkjent flere målrettede lynaksjoner mot palestinske mål. I tillegg har den palestinske statsministeren Mahmoud Abbas beordret arrestasjonen av Hamas-medlemmer som tidligere har vært involvert i planlegging av selvmordsaksjoner.

Men Abbas skal nekte for å slå ned på gruppene uten godkjenning fra Yassir Arafat, sier den palestinske informasjonsministeren Nabil Amr. Abbas og Arafat satt i møte til tidlig torsdag morgen, uten at de skal ha blitt enige om noe.

SPRENGTE HUSET TIL SELVMORDSBOMBEREN: Israelske militære sprengte i morgentimene i dag huset til den 29 år gamle palestineren Raed Mesk. Mesk sprengte seg selv i luften på tirsdag, og tok med seg 20 mennesker i døden.