Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Greta Thunberg:

Rykker ut: - Beklager

Den svenske klimaaktivisten har rykket ut for å advare mot bedragere.

KLIMASTREIKENS MOR: Da Greta Thunberg droppet skolen og satte seg ned foran Riksdagen, våknet hele verden. Video: AP, NTB og Dagbladet. Vis mer

Den 16 år gamle klimaaktivisten Greta Thunberg har sett seg nødt til å rykke ut på sosiale medier for å beklage.

Svensken skal nylig ha blitt gjort oppmerksom på at profilerte politikere, skuespillere og artister kan ha blitt forledet av personer som utgir seg for å være Thunberg.

- Jeg beklager til enhver som har blitt kontaktet - og kanskje også forledet - av denne typen oppførsel, skriver Thunberg på både Facebook og Twitter.

BOMMER: Den russiske programleder Vladimir Solovjov viste frem et klipp av det han mente var moren til Greta Thunberg. Det var bare et problem. Video: Rossija 1. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer

Nevner ikke hendelser

Thunberg nevner ingen spesifikke hendelser, og det er ei heller noen profilerte politikere, skuespillere eller artister som har gått ut og innrømt at de er blitt lurt.

Målet til de som har utgitt seg for å være Thunberg, er nettopp å komme i kontakt med kjente personer, skriver Thunberg.

- Noen få personer har forsøkt å etterlikne meg eller feilaktig hevdet at de «representerer» meg, skriver Thunberg, og legger etter hvert til.

- Jeg håper at de som virkelig vil nå ut til meg, gjør det gjennom de riktige kanalene.

VIL IKKE MØTE TRUMP: På tross av at klimaaktivist Greta Thunberg ikke ønsket å møte president Donald Trump under FN-møtene i New York, skjedde dette. Nå deles øyeblikket på Twitter i stor fart. Video: AP / Twitter Vis mer

- Sees i gatene!

Men aldri så ille at det ikke er godt for noe. Så også i dette tilfellet.

Thunberg insinuerer selv at dette er et resultat av at klimaaktivismen hun har utløst over hele verden.

- De gode nyhetene oppe i alt dette, er at dette bare betyr at vi utgjør en forskjell. Aktivisme fungerer. Og vi sees i gatene!, skriver hun.

I TÅRER: Under et panel i forbindelse med åpningen av FNs Global Climate Action Summit, ente aktivist Greta Thunberg i tårer under en emosjonell appell. Video: Ap Vis mer

«Skolstrejk för klimaet»

Thunberg ble for alvor kjent i august 2018 da hun satt utenfor Riksdagen i Stockholm med en plakat med en plakat.

På den sto det «skolstrejk för klimaet».

Hver dag fra 20. august og til valget 9. september, streiket hun hver skoledag.

Streiken ble lagt merke til, og over hele verden har det etter hvert blitt avholdt såkalte skolestreiker. Også i Norge har det vært flere slike demonstrasjoner, seinest i august.

Verden rundt

Siden har hun reist verden rundt til ulike klimademonstrasjoner, og i september ga hun en følelsesladd tale til FN.

Thunberg var i tårer da hun formante verdensledere til å handle - før det er for seint.

- Hvordan våger dere! Vi kommer aldri til å tilgi dere. Vi kommer ikke til å la dere slippe unna med dette, sa Thunberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media