Rykket inn i Jenin etter ny bombe

Selvmordsbomberen fylte bilen med sprengstoff og kjørte opp på siden av bussen før han utløste bomben. Kort tid etter entret israelske styrker flyktningeleiren Jenin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islamsk Jihad har tatt på seg ansvaret for den voldsomme eksplosjonen som rystet Israel i dag tidlig.

Ifølge den israelske avisa Ha'aretz, var det en kraftig bilbombe som eksploderte ved en buss i det nordlige Israel i dag tidlig. I tillegg til 17 døde skal 10 være hardt skadd, mens ytterligere 40 er ført til sykehus for sjekk.

Politiet opplyser at de også har funnet en omkommet nummer 18, som de regner med er levningene etter selvmordsbomberen som satt i bilen da bomba gikk av.

Bomben eksploderte sørøst for byen Haifa hvor flere tidligere terrorangrep har funnet sted, og bussen skal ha vært på vei fra kystbyen Tel-Aviv til byen Tiberias ved Genesaretsjøen nord i Israel.

Et øyenvitne forteller til avisa at det skal være dusinvis av skadde, og at bussen fremdeles sto i brann en time etter eksplosjonen.

Øyenvitner forteller om to eksplosjoner. Først da bomba gikk av, og så da drivstofftanken til bussen eksploderte like etter.

Selvmordsbomber fra Jenin

Islamsk hellig krig påtok seg ansvaret for bomben i dag, og i en telefonsamtale til den libanesiske tv-stasjonen, Hezbollah TV, opplyste de at selvmordsbomberen var fra Jenin.

Talsmann for Islamsk hellig krig, Abdullah Alshami, sier deres mål ikke var å fornærme de palestinske selvstyremyndighetene, men å bekjempe de israelske okkupasjonsstyrkene.

Det var i dag 35 år siden seksdagerskrigen i 1967.

17 DREPT: Bare rester var igjen av bussen etter at også bussens drivstofftank trolig eksploderte.
BILEN: I denne bilen satt en palestinsk selvmordsbomber og hans dødelige last.