Rykket inn med soldater og stridsvogner

Israel lovet at de skulle svare med kraftige represalier etter at palestinske militante skjøt en rakett inn i byen Ashkelon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 I natt rykket israelske styrker inn med soldater og stridsvogner nord på Gazastripen.

Hensikten var å etablere en sikkerhetssone for å hindre at palestinerne skulle kunne avfyre flere raketter inn i Israel. Onsdag skjøt palestinske militante en rakett inn i byen Ashkelon for andre dag på rad og Israel lovet at de ville svare med kraftige represalier.

Tilbake til bosettingene

Tusenvis av israelske soldater og pansrede kjøretøy rykket dermed inn nord på Gazastripen og gjorde seg klare til å rydde et område og opprette sikkerhetssonen natt til torsdag.

I første omgang rykket israelske soldater og rundt 15 stridsvogner inn i tre tidligere jødiske bosettinger – Nissanit, Dugit og Elei Sinai – på Gazastripen. Disse bosettingene ble ødelagt da israelerne trakk seg ut i fjor sommer.

I morgentimene rykket styrkene enda lenger inn på Gazastripen.

Flere drept

Israelske styrker befant seg i dag morges også fortsatt sør på Gazastripen, hvor de rykket inn etter at to soldater ble drept og en tredje, Gilad Shalit, kidnappet 25. juni.

Israel sier at hovedmålet  for militæroperasjonen på Gazastripen er å få løslatt 19 år gamle Shalit i live, samt å stanse rakettoppskytingen.

Idet styrkene rykket fremover natt til torsdag, skjøt israelerne mot militante mål i området. Hamas melder om at en militant ble drept og en annen såret i et luftangrep mot en strand på Gazastripen.

I en annen hendelse ble to mennesker, en Hamas-militant og en palestinsk politimann, drept og 11 andre skadd i en eksplosjon på en strand nord på Gazastripen. Det israelske militæret hevder de ikke var involvert i denne hendelsen.

(ANB-AP)