Rykket ut etter rapport om død kvinne i kanalen, men det viste seg å være noe helt annet

- Så ut som en skrekkfilm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Brannvesenet i den svenske byen Malmö telte ikke på knappene da det natt til lørdag forrige helg kom inn en melding om noe «man ikke kunne utelukke var et menneske» på bunnen av en av byens kanaler.

Jonas Jönsson, innsatsleder med räddningstjänsten i byen, sier til Kvällsposten av de raskt skjønte at det var noe ganske annet som lå der.

- Det så ut som en skrekkfilm, selv om vi raskt forsto at det ikke dreide seg om et menneske. Men vi plukket det likevel opp, sier han.

- Veldig vakker Det som lå på kanalens bunn var nemlig et kunstverk som er del av en større «Hidden art»-utstilling i byen. Det er kunstnerne Erik & Nils Petter som står bak fotografiet av bruden, men på søndag kom det dem for øret at kunstverket deres ikke lå der det skulle.

- Det stemmer at det er jeg og en kollega som har laget det. Vi fikk høre fra folk som skulle dit for å se på det at det ikke var der. Da viste det seg at hun hadde havnet på brannstasjonen, sier Nils Petter Löfstedt til Dagbladet.

Han forteller videre at bruden falt i smak blant gutta på brannstasjonen som natten i forveien hadde dykket ned for å hente henne opp.

- Brannmennene syntes hun var veldig vakker, og hun synes selv også det var veldig spennende å få besøke brannstasjonen, flirer han.

Uviss skjebne Löfstedt understreker at det aldri var meningen å provosere lokalbefolkningen, men han er likevel redd for at det er noen som ikke liker fotografiet som har meldt det inn.

- Når vi laget kunstverket hørte vi jo hva folks reaksjoner var. Det var ikke sånn at folk syntes det var grusomt, men spennende. Noe nytt man ikke har sett før. 98 prosent synes det er morsomt, men det er alltid noen som blir sur og ringer, sier han.

- Hva blir hennes skjebne nå? Skal hun legges ut igjen?

- Vi reiste jo til brannstasjonen og hentet henne. Brannmennene synes vi skulle legge henne ut igjen, men vi får se. Det er tross alt litt jobb. Vi kan ikke bare hive henne i kanalen, sier han og ler.

VISITT: - Brannmennene syntes hun var veldig vakker, og hun synes selv også det var veldig spennende å få besøke brannstasjonen, flirer Nils Petter Löfstedt. Foto: Nils Petter Löfstedt
VISITT: - Brannmennene syntes hun var veldig vakker, og hun synes selv også det var veldig spennende å få besøke brannstasjonen, flirer Nils Petter Löfstedt. Foto: Nils Petter Löfstedt Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer