Rykket ut etter slangealarm i Oslo

Nå skal krypdyret sjekkes på veterinærhøgskolen.

FUNNET I OPPKJØRSEL: Dette halvmeter lange krypdyret førte til at Oslo brannvesen rykket ut til østsiden av byen. Foto: STIAN HARALDSEN
FUNNET I OPPKJØRSEL: Dette halvmeter lange krypdyret førte til at Oslo brannvesen rykket ut til østsiden av byen. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Litt før klokka 18 i ettermiddag fikk Oslo brannvesen en telefon om et mulig slangefunn i Øvre Prinsdals vei på østsiden av byen.

- En patrulje er på vei til stedet, de gleder seg ikke til oppdraget, skrev Oslo-politiet på Twitter.

Brannvesenet lokaliserte raskt krypdyret, og «pågrep» det uten større dramatikk. Den ble deretter fraktet til veterinærhøgskolen for sjekk. Trolig er det «bare» snakk om en buorm, selv om den først ble omtalt som en «eksotisk slange».

- Skremmende Det var et ektepar som fant krypet i oppkjørselen. De kom hjem fra jobb, og kona hoppet ut av bilen for å hente posten. Da mannen skulle rygge inn i oppkjørselen, ropte kona at han skulle stoppe. Hun hadde da oppdaget den halvmeter lange inntrengeren.

- Den lå i sola, inntil et tre. Jeg tenkte det var hoggorm, men samtidig liknet det ikke. Den var gråere og hadde noen gule prikker på hver side av hodet, sier hun.

Den lå stille hele tida, selv om det var både katt og hund i nærheten.

- Men det var såpass skremmende at vi ringte brannvesenet. Vi har jo hørt om folk som har giftige, ulovlige slanger hjemme, som kan rømme, sier ektemannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer