Rykket ut med alle nødetater. En time etter ble fem personer funnet på hytte

Fant ingen i bilen som hadde kjørt ut i elv i Åmli.

I ELV: Golfen som hyttefolket brukte, ble funnet delvis ødelagt i elva Katteråsåna i Åmli. Men ingen var i bilen. Foto: Tore Kateraas / Agderposten
I ELV: Golfen som hyttefolket brukte, ble funnet delvis ødelagt i elva Katteråsåna i Åmli. Men ingen var i bilen. Foto: Tore Kateraas / Agderposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det utløste full dramatikk og utrykning fra politi, ambulanse, luftambulanse og brannvesen da det i ettermiddag kom inn melding om en bil som hadde havnet i elva i Åmli i Aust-Agder.

Meldingene nådde Agder-politiet like før klokka 13.00 i ettermiddag, skriver Agderposten.

Bilen hadde havnet halvveis uti elva Katteråsåna i Åmli. Bilen lå på sida med delvis knuste ruter, store bulker flere steder og med airbagene utløst.

Ingen i bilen

Innringeren til politiet hadde imidlertid ikke observert noen folk i eller rundt bilen, og da brannvesenet kom til stedet kort tid etter, kunne de konstatere at det faktisk ikke var noen i bilen.

GJORDE SØK: Brannmannskaper var de første som kunne konstatere at ingen var i bilen. Alle dem fem hadde kommet uskadd fra hendelsen. Foto: Foto: Tore Kateraas / Agderposten
GJORDE SØK: Brannmannskaper var de første som kunne konstatere at ingen var i bilen. Alle dem fem hadde kommet uskadd fra hendelsen. Foto: Foto: Tore Kateraas / Agderposten Vis mer

Rundt klokka 14.00, over en time etter at politiet hadde fått melding om ulykken, fikk de kontakt med bileieren, som kunne fortelle at sønnen i familien disponerte bilen i helga.

Han hadde brukt den til en hyttetur, og kort tid etter var politiet på vei til et hyttefelt i Åmli for å oppsøke vedkommende.

Fant passasjerene på hytte

På hytta fant de fem personer som var involvert i utforkjøringen. Ingen av dem var skadd.

- Det gikk greit med dem. Fem personer var i bilen da den kjørte ut, opplyser operasjonsleder i Agder-politiet Ole Bjørn Kleivane til Dagbladet.

Han sier det er naturlig at det blir en større utrykning ved en slik utforkjøring.

- Det er klart vi reagerer på det. Det eneste vi er ser en bil delvis nede i vannet og ikke noen folk i bilen, sier Kleivane til Dagbladet.

Politiet jobbet både på stedet og ved operasjonssentralen for å få klarhet i situasjonen.

- Da vi kom i kontakt med personene på hytta i nærheten, kunne de bekrefte hendelsesforløpet, sier han.

- Meld fra!

- Burde man varsle politiet når man har vært ute for slike ulykker?

- Det burde man så til de grader. For dem som var involvert, var det litt problematisk på grunn av dårlig mobildekning og våte telefoner. Generelt, om man har vært ute for store eller små ulykker, burde man melde fra, sier han.

Politiet har opprettet en rutinemessig sak etter utforkjøringen. Det er både snø- og isdekke og glatt veibane på veien som går like ved elva.

- Det er ikke noe mistanke om ruskjøring, sier operasjonslederen.

Hålkeføre

Og det er slettes ikke bare på Sørlandet det er meldt om begredelig føre i dag.

Meteorologisk institutt har som følge av lavtrykket sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold både i Troms, Nordland, Nord-Trøndelag, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark.

Bilister Østafjells bes om å være på vakt på grunn av regn som fryser på bakken og skaper svært vanskelige kjøreforhold.

Lørdag formiddag meldes det om utforkjøringer i en rekke politidistrikt i Sør-Norge, men det er ikke meldt om alvorlige personskader her, skriver NTB.

- Som følge av temperaturendringene og regn som fryser kan det bli vanskelige kjøreforhold østafjells, sa meteorolog Frode Hassel til Dagbladet tidligere i dag.

Østafjells er det store temperaturforskjeller lørdag. Klokka 11 ble det målt 3,7 plussgrader i Hemsedal, mens det i Nesbyen som ikke ligger langt unna, ble målt 8,2 minusgrader, ifølge Meteorologisk institutt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer