Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rykket ut til asylmottak fire ganger på tre timer. Nå foreslår politiet kokkekurs

- Det hadde vært en fordel.

RYKKET UT FIRE GANGER: Nødetatene i Bodø måtte rykke ut hele fire ganger til Mørkved asylmottak i går. Foto: Torstein Rasmussen
RYKKET UT FIRE GANGER: Nødetatene i Bodø måtte rykke ut hele fire ganger til Mørkved asylmottak i går. Foto: Torstein Rasmussen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ikke mindre enn fire ganger i løpet av tre timer måtte nødetatene rykke ut til en og samme adresse, nemlig Mørkved asylmottak i Bodø.

- Fordel med kokkekurs Halvparten av gangene skal brannalarmen ha gått som følge av sigarettrøyking, mens det de to resterende gangene omhandlet matlaging og stekeos fra et kjøkken.

- Det er klart det hadde vært en fordel om folk hadde tatt kokkekurs eller hadde rengjort ovnen sin, sier operasjonsleder Vidar Lundås i Bodø-politiet til nettavisa Bodø Nu.

- Vi har andre viktige ting å gjøre, men vi må bare dra når alarmen ringer. Det ville vært fatalt om det hadde blitt brann når det bor så mange folk der, sier Lundås.

- Roper ulv, ulv Men overfor Avisa Nordland erkjenner operasjonsleder Mads Bernhoft at de elendige brannrutinene ved asylmottaket kan starte en farlig spiral.

- Dette er selvfølgelig ikke bra. Det kan bli en farlig spiral der man roper ulv, ulv. Vi er i dialog med ledelsen og håper at rutinene kommer på plass ganske kjapt, sier Bernhoft.

Han understreker likevel at nødetatene alltid vil rykke ut ved denne type alarmer.

Koster mottaket 14 000 Brannvesenet i Bodø opplyser til avisa at asylmottaket nå får 14 000 kroner i gebyr.

Fungerende mottaksleder Trond Torkildsen opplyser at de vil gå gjennom brannrutinene på nytt, og er innstilt på å betale gebyrene til brannvesenet.

- Det er uheldig at brannvesenet må bruke tid og ressurser på så mange falske alarmer, vi er innstilt på å betale for de kostnadene dette har medført. Rutinene har ikke fungert godt nok denne gangen og vi må ta en ny gjennomgang av disse med beboerne, sier han.

Hele Norges coronakart