Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rykket ut til bagasjekrangel

Oppførte seg truende etter en krangel om for tung bagasje.

BAGASJEKRANGEL: På Oslo lufthavn. Foto: NTB Scanpix
BAGASJEKRANGEL: På Oslo lufthavn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Politiet i Øst rykket ut til Oslo lufthavn søndag etter det som skal ha vært en hissig og truende person i terminalbygget.

Han skal ha kranglet med en annen om for tung håndbagasje.

Flyselskapet vurderer å anmelde, opplyser politiet.

Kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Tonje Næss, bekrefter overfor Dagbladet at det var en person som opptrådte aggressivt ved gaten til en av deres flyvninger.

- Politiet løste situasjonen, ombordstigning ble fullført og flyet fortsatte videre til sin destinasjon. Dette er nå en politisak, sier hun.

Gikk bak skranken

Mannen skal ha vært helt oppe i fjeset på de ansatte på stedet, og hadde også gått bak skranken ved gaten og var amper, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen, til Nettavisen.

Personen er en 39 år gammel tysk statsborger, skriver avisa. Det er uklart hvor mye over vektgrensa bagasjen hans veide.

Norwegians bagasjeregler har de siste dagene vært offer for kritikk. Næss sier til Dagbladet at de håndhever reglene for å gi passasjerene en så god og smidig reiseopplevelse som mulig.

Viktig er også god service på reisen, sier hun, også når håndbagasjeregelementet blir håndhevet.

- Oppførselen vi har fått tilbakemeldinger om den siste tida, er ikke akseptabel, og vi har gjennomgått praksisen, sier Næss.

Endringer

Nå kommer det endringer, blant annet på hvordan regelen håndheves. For eksempel er verken yttertøy eller en normal taxfree-pose medregnet i den totale mengden man kan ta med seg om bord.

- Når det gjelder eventuelle endringer i beløpets størrelse (om man bryter håndbagasje-reglene, red. anm.), så er det noe vi ser på og må komme tilbake til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media