Rykteflom mot Orderud gård

SØRUMSAND (Dagbladet): Familien til de siktede i trippeldrapssaken er nedbrutt etter rykter om dyremishandling på Orderud gård. - Ondsinnet sladder, sier konstituert distriktsveterinær i Sørum og Fet, Anne Marie Jahr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er unntakstilstand på Orderud gård i sommer. Før sjokket og sorgen over de groteske drapene og fengslingen har lagt seg, rammes familien av ondsinnet sladder.

Rykter har versert i flere uker, men i går rant begeret over:

Et oppslag i lokalavisa antydet at familien til de avdøde i Orderud-familien driver dyremishandling på Orderud gård. Avisa påstår at 150 kyr er sperret inne på bås i sommervarmen.

- Dette er helt forferdelig. I dag har jeg grått bare ved et glimt av avissida. Det er jo ikke sant! sier en nær slektning som er med å drive Orderud gård mens Per og Veronica Orderud sitter varetektsfengslet.

Reagerer

Også konstituert distriktsveterinær i Sørum og Fet, Anne Marie Jahr, reagerer på ryktet:

- Seinest i dag var jeg oppom gården for å se hvordan det går. Og der var alt strøkent, som vanlig. Driften av fjøset går utmerket på tross av de ekstraordinære forholdene som eieren er utsatt for.

Det er en av Pers fettere, som har fått hovedansvaret for driften. Sammen med andre nære slektninger, venner og naboer har han fått det hele til å gå rundt. Alle har ytt maksimalt og er villige til å yte mer, fortelles det.

- Et livsverk

- Naboer og venner har henvendt seg til oss for å tilby sin hjelp. Mange av dem har gårder selv, og får ekstra mye arbeid i sommer, forteller slektningen. I tillegg er det ansatte en agronom til å jobbe på heltid.

Dét har ikke vært en enkel jobb for noen av dem. Sorgen gir en ujamn arbeidsrytme. I tillegg har etterforskningen hemmet arbeidet på gården. Jakten på spor og bevismateriale har ført til at deler av gårdsplassen ikke kan brukes. Først denne uka har politiet gitt tillatelse til å slå graset rundt husene på gården. I tillegg har det vært vanskelig for utenforstående å skjøtte den økonomiske siden av driften. Dette har ført til forsinkelser blant annet i lønnsutbetalingene og i betalingen av regninger. Av denne grunn startet familien denne uka et samarbeid med et regnskapsbyrå. Dette skal etter det Dagbladet erfarer ha skjedd etter et møte med Per Orderud.

- Brev- og besøksforbudet har komplisert driften, spesielt den økonomiske. Alle beslutninger må gå via Pers advokat. Ingenting kan gå over hodet på ham: Dette er jo Pers livsverk, forteller familiemedlemmet.

ALT VEL: <b/>Livet går sin vante gang for dyra på Orderud Gård.