Rykteflom om Ivanka til valg

Flere medier spekulerer i presidentdatterens politiske framtid.

POLITISK FREMTID: En rekke medier spekulerer i om Donald Trumps datter, Ivanka Trump, vil stille til valg som senator. Foto: Reuters / NTB.
POLITISK FREMTID: En rekke medier spekulerer i om Donald Trumps datter, Ivanka Trump, vil stille til valg som senator. Foto: Reuters / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trumps datter, Ivanka Trump (39), har de siste fire åra jobbet som rådgiver for presidentens innerste sirkel. Nå må hun nå se seg om etter en ny jobb, og står overfor et veiskille av sprikende valgmuligheter.

Flere hevder at Ivanka Trump skal ha et ønske om å gå i farens fotspor.

- Ivanka har definitivt politiske ambisjoner. Hun vil stille til noe men har ikke funnet ut av hva, sier en kilde nær Trump-familien til CNN.

Senator-valg

Flere medier spekulerer nå i om presidentdatteren planlegger å stille som kandidat til det amerikanske Senatet i delstaten Florida, skriver The Guardian. Men for å være egnet som senator, må man imidlertid ha bodd i den aktuelle delstaten i minst to år.

Nyheten om at Ivanka Trump og Jared Kushner har investert i en eiendom i Florida har derfor satt fyr på ryktene.

EKSLUSIVT OMRÅDE: Ivanka Trump og Jared Kushner har kjøpt en eiendom for 30 millioner dollar i et av de mest eksklusive områdene i Miami. Foto: Splash News / NTB
EKSLUSIVT OMRÅDE: Ivanka Trump og Jared Kushner har kjøpt en eiendom for 30 millioner dollar i et av de mest eksklusive områdene i Miami. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Paret skal nemlig ha punget ut mer enn 30 millioner dollar, nærmere en kvart milliard norske kroner, for en tomt i Miami, ifølge The Independent. Eiendommen skal angivelig ligge på den eksklusive øya Indian Creek, som også går under navnet «Billionair Bunker» på grunn av dens velstående innbyggere.

En annen kilde nær 39-åringen skal imidlertid ha avvist de politiske årsakene til parets boligkjøp i Florida, og hevder overfor CNN at de har lett etter et nytt hjem i delstaten i lengre tid.

- Sterkeste kandidaten

Kandidater for det amerikanske Senatet bruker ofte flere år på å bygge et politisk og økonomisk nettverk, men de normale reglene vil ikke nødvendigvis gjelde for Ivanka.

VISEPRESIDENT: USAs president Donald Trump ønsket eldste dattera Ivanka Trump som sin visepresidentkandidat under valget i 2016, ifølge ei ny bok. Foto: Rex/shutterstock/NTB. Vis mer

- Gitt farens popularitet i delstaten, tror jeg hun ville vært den sterkeste kandidaten dersom hun stilte til valg som senator mot Marco Rubio, sier Adam C. Smith, tidligere redaktør i Tampa Bay Times, til kanalen og understreker at den profilerte senatoren fra Florida trolig vil stille til gjenvalg i 2022.

ETTERFORSKNING: Amerikanske myndigheter skal angivelig ta en titt på på konsulentutbetalinger som kan ha gått til presidentens eldste datter, Ivanka Trump. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Sist han stilte mot en Trump, som var under presidentvalget i 2016, ble han knust med 19 prosentpoeng.

Flere inn i politikken

Hvorvidt ekteparet flytter til Florida av politiske eller personlige årsaker, vil tida vise. Det er imidlertid ganske sikkert at Ivanka Trump har mange muligheter foran seg når hun forlater jobben i Det hvite hus - også innenfor politikken.

Men hun er ikke det eneste familiemedlemmet som ønsker en politisk karriere. Trumps eldste sønn, Donald Trump Jr, er blitt pekt på som mulig arvtaker i Trump-dynastiet.

I november ble det også kjent at presidentens svigerdatter, Lara Trump, ville overveie å stille til valg som senator i Nord-Carolina, ifølge New York Times.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer