Rykteflom om Mugabes helse

En rykteflom har brutt ut i Zimbabwe etter at president Robert Mugabe nylig reiste til Singapore. Ifølge avisa Zimbabwe Mail er presidenten alvorlig syk.

TIL SINGAPORE: President Robert Mugabe har styrt Zimbabwe siden 1980. Nå går ryktene om at 88-åringen er alvorlig syk. Foto: REUTERS/Philimon Bulawayo
TIL SINGAPORE: President Robert Mugabe har styrt Zimbabwe siden 1980. Nå går ryktene om at 88-åringen er alvorlig syk. Foto: REUTERS/Philimon BulawayoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Robert Mugabe har «kjempet for livet» og fått intensiv behandling under sitt opphold i Singapore, skrev Zimbabwe Mail sent søndag kveld. Dagen etter fulgte avisa opp med en ny artikkel hvor det ble fortalt at den alvorlig syke presidenten etter planen skulle reise hjem til Zimbabwe onsdag.

Avisa oppgir anonyme kilder i regjeringen som grunnlag for opplysningene.

Offisielt er Mugabe i Singapore for å overvære innrulleringen av datteren Bona ved universitetet der. Men innrulleringen ved universitetet begynner ikke før i september, påpeker Zimbabwe Mail.

Ifølge avisa har Mugabe vært utenlands en rekke ganger for å få medisinsk behandling. Det er i flere år gått rykter om at Mugabe lider av prostatakreft.

Mugabe er 88 år gammel. Han har hatt makten i Zimbabwe siden landet ble uavhengig i 1980.

(NTB)