Ryktene herjer på Karmøy

KOPERVIK (Dagbladet): Innbyggerne i Kopervik er lei av rykteflommen og folkesnakket. Nå ber de om at politiet en gang for alle oppklarer drapssaken, slik at bygda kan få fred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ryktene spredde seg raskt etter at Dagbladet avslørte at det var iverksatt ny etterforskning i Birgitte-saken, sier Anna Heyn, daglig leder av utestedet Absolutt Pub i Kopervik.

Etter at Robin Hult hadde avsannet ryktene på TV2, dukket det opp nye konkrete rykter i lokalsamfunnet. Denne gangen basert på uttalelsene til Tor-Erling Staff og hans klient.

Frykter drapsmannen

- Vi fikk opplyst på TV at innringeren jobbet i Nordsjøen, at han hadde to barn og hadde lyst hår. Dette førte til nye rykter i Kopervik, sier Heyn til Dagbladet.

Både Heyn og Ellen Gård er oppgitte over sakens utvikling.

- Nå håper vi bare på å få fred. Politiet må oppklare saken, det kan da ikke være så vanskelig i et lite lokalsamfunn, sier Ellen Gård til Dagbladet.

Hun bor selv på Skår, hvor Birgitte Tengs (17) ble funnet drept natt til 6. mai for over tre år siden.

- Frykten for at gjerningsmannen går løs gnager fremdeles oss som bor her. Jeg kjører tenåringsdatteren min til og fra tilstelninger hver uke, og jeg er ikke alene om det, framholder hun.
Kapellan Reimunn Førsvoll i Åkra menighet på Karmøy er også oppgitt over at lokalsamfunnet ikke kan få fred.

- Nå dukker den samme ekle stemningen opp som vi hadde før pågripelsen. Mistenksomheten gir grobunn for folkesnakket, sier han til Dagbladet.

- Aldri fred

- Følelsen av at vi aldri skal få fred preger folks holdninger og oppførsel, sier Førsvoll.
Han forklarer at lokalbefolkningen hele tida har forsøkt å forholde seg til utviklingen i saken, blant annet de to motstridende rettsavgjørelsene og til slutt erstatningssaken mot fetteren.

- Det er ok at det kommer fram nye opplysninger, men de må bli behandlet på en ryddig måte, sier kapellan Reimunn Førsvoll.