Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ryktene om Kadhafis død vokser

Ingen livstegn fra statslederen siden Nato-bomber drepte sønnen og tre av barnebarna hans.

 SISTE TALE:  30. april holdt Kadafi en tale på libysk TV. Han sa da at han var klar for å forhandle om Nato stoppet flyangrepene. Kort tid etter ble huset der han og flere familiemedlemmer opphold seg bombet. Foto: REUTERS/Libya TV via Reuters TV/Scanpix
SISTE TALE: 30. april holdt Kadafi en tale på libysk TV. Han sa da at han var klar for å forhandle om Nato stoppet flyangrepene. Kort tid etter ble huset der han og flere familiemedlemmer opphold seg bombet. Foto: REUTERS/Libya TV via Reuters TV/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Journalister og fotografer som så ruinene etter bombingen, hadde vanskelig for å tro at noen kunne ha overlevd.

Siden Nato-fly 30. april bombet et hus der Muamar Kadhafi og flere av hans familiemedlemmer opphold seg, har ingen sett eller hørt noe fra den libyske statslederen.

Både Kadhafis yngste sønn Saif al-Arab (29) og tre av barnebarna hans ble drept i angrepet, mens Kadhafi og kona hans overlevde, ifølge de offisielle meldingene. Flere kilder sier norske fly deltok i bombingen.

- Rart Likevel har han ikke vist seg offentlig siden angrepet. Selv ikke i sønnens begravelse dukket han opp. Dette har gitt nytt liv til ryktene i Tripolis gater om at Kadhafi i virkeligheten ble drept eller hardt skadd i Nato-bombingen, ifølge The Guardian.

- Det er sant at det er rart at han var fraværende. Jeg hadde trodd han ville være i sønnens begravelse, sier en av Kadhafis tilhengere i den libyske hovedstaden til avisa.

Før luftangrepet viste Kadhafi seg i offentligheten med jevne mellomrom og holdt taler for å få opp moralen hos tilhengerne sine. Til og med før bombingen mot hans residens i Tripoli 30. april viste han seg offentlig.

Sikkerhet Også i det libyske embetsverket undrer man seg derfor over det totale fraværet den siste tida.  

- Det er åpenbart at NATO forsøkte å drepe ham og jeg kan tenke meg at han er blitt bedt om å holde en lav profil av sikkerhetsfolkene sine. Men det er rart at han har vært stille siden bombingen, sier en høyerestående embetsmann til den britiske avisa.

Forrige uke sa Libyas statsminister Al-Baghdadi Ali al-Mahmoudi at det var han som ville adressere nasjonen i tida framover. 

Han avviser at Kadhafi er død eller alvorlig såret. 

- Han har mistet en sønn og han sørger. Han vil være tilbake hos oss snart, sier han.

SØNNEN DREPT:  Slik så det ut etter bombingen der Kadhafis sønn og barnebarn døde. Foto: REUTERS/Louafi Larbi/Scanpix
SØNNEN DREPT: Slik så det ut etter bombingen der Kadhafis sønn og barnebarn døde. Foto: REUTERS/Louafi Larbi/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media