Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ryktene svirrer om Kims besøk i Kina

Et større sikkerhetsombud ved et pensjonat i Beijing hvor tidligere nordkoreanske ledere har bodd, styrker rykteflommen om Kim Jong-uns besøk i Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyrået Bloomberg siterte mandag kilder som hevdet at Kim har reist på sin første utenlandstur som Nord-Koreas leder.

Samtidig meldte japanske medier at et nordkoreansk tog ankom Beijing med et enormt sikkerhetsoppbud. Toget skulle ligne det Kim Jong-uns far, Kim Jong-il, brukte på utenlandsreiser da han var Nord-Koreas leder.

Nyheten er verken bekreftet eller avkreftet fra offisielt hold. Tirsdag melder nyhetsbyrået AP at en kolonne med biler og sikkerhetsvakter ankom pensjonat Diaoyutai, hvor flere nordkoreanske ledere tidligere har holdt til. Bilder viser at kinesisk politi har stengt av veien inn til pensjonatet.

Den siste måneden har det vært en rekke tegn til avspenning mellom Nord-Korea, USA og Sør-Korea. USAs president Donald Trump har sagt seg villig til å møte Kim, og sørkoreanske myndigheter har opplyst at Kim har vært villig til å diskutere atomnedrustning.

Regjeringen i Japan mener det er sanksjoner og internasjonalt press som nå har gjort Nord-Korea villig til å forhandle. Til tross for at det ikke er meldt om et planlagt statsbesøk mellom Nord-Korea og Kina, er sistnevnte den viktigste støttespilleren det lukkede regimet har.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!