Rykter ga falske forhåpninger til flyktninger i Hellas

Håpefulle flyktninger returnerte til den greske grensebyen Idomeni ved grensa mot Makedonia da de hørte rykter om at piggtrådgjerdet ville bli revet ned.

FEST I FRUSTRASJON: Migranter og flyktninger sang og danset under det som ble en liten fest i leiren på grensa mellom Hellas og Makedonia. Foto: Marko Djurica / Reuters / NTB scanpix
FEST I FRUSTRASJON: Migranter og flyktninger sang og danset under det som ble en liten fest i leiren på grensa mellom Hellas og Makedonia. Foto: Marko Djurica / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi hørte det i dag, at grensene skal åpnes, derfor er vi kommet. Ansatte i Røde Kors og 500 journalister fra over hele verden skal være med og hjelpe til, fortalte en ung syrer på stedet.

Flere hundre flyktninger som bor i leirene ved piggtrådgjerdet mellom Hellas og Makedonia, demonstrerte søndag med krav om at grensa åpnes.

Rundt 50.000 migranter og flyktninger sitter fortsatt fast i Hellas etter at landene på Balkan-ruta nordover i Europa stengte tidligere i mars.

Arabiske folketoner Mange bor fortsatt i telt ved småbyen Idomeni på grensa til Makedonia, der opptil 14.000 mennesker har vært bodd under svært elendige forhold.

I skumringen samlet flere hundre flyktninger seg ved den provisoriske leiren ved piggtrådgjerdet. De danset, sang, veivet med hvite servietter og holdt opp plakater med bønnen «åpne grensa».

En mann med megafon var forsanger mens demonstrantene stemte i til arabiske folkesanger.

- Vi er her i dag, og hver dag, fordi vi vil ikke gi opp, sier kvinnen Hana, som har flyktet fra Syria til Europa.

- Vi er mennesker og vi har rettigheter, det er derfor vi er her i dag, og vi kommer til å fortsette å protestere helt til grensene åpnes, tilføyer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer