Rykter, hykleri og pupp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Senator John Kerry har etter de siste seirene i primærvalgene benyttet seg av denne vendingen: «Som far så sønn. Bare én periode.» Det er kortversjonen av det personlige marerittet for president George W. Bush, og av det politiske marerittet for den høyrebevegelsen som nå kontrollerer det republikanske partiet i USA. Bush junior var blant de mange konservative som mente at Bill Clinton stjal valget i 1992 fra faren. I deres øyne var Clinton en uverdig okkupant i Det hvite hus, som etter en slags politisk naturrett tilkommer dem. Høyreekstremistiske milliardærer finansierte svertekampanjer, og det republikanske partiet lot seg friste til misbruk av både granskingsinstitusjoner, rettssystemet og til slutt riksrettsinstituttet.
  • De siste ukene er president George W. Bush blitt drevet på defensiven av spørsmål om han tok tjuvperm i noen måneder fra tjenesten i nasjonalgarden under Vietnamkrigen. Den moralske Bush, som tar sin formelle posisjon som nasjonens øverstkommanderende dypt alvorlig, er sårbar på dette punktet, men hans politiske konkurrenter burde avstå fra å blåse opp en sånn filleting.
  • Matt Drudge heter en av de sentrale aktørene i det høyreekstreme sverteapparatet. Han driver et nettsted som ble kjent da han snappet opp at Newsweek og The Washington Post var på sporet av forholdet mellom president Clinton og Monica Lewinsky. Siden er Drudge-nettstedet avslørt mange ganger som en del av den amerikanske høyresidas avdeling for skitne triks.
  • Det framstår som nok et eksempel på sørgelige tilstander i amerikansk politikk at Drudge akkurat nå setter ut et ubekreftet rykte om at John Kerry har vært utro mot sin andre kone, milliardæren Teresa Heinz. Demokratiske presidentkandidater er sårbare nedentil. Gary Hart ble tatt på fersken i 1987 i et sidesprang med Donna Rice av ei avis som ble tipset. Vekk med ham. Gennifer Flowers klarte nesten å stanse Clinton i New Hampshire i 1992.
  • Det går en sterk understrøm av hykleri og hysteri i den amerikanske nasjonen når det handler om sex. Nå er det Kerry, forleden var det Janet Jacksons pausepupp med piercing i den hellige finalen i amerikansk fotball.