Rykter om angrep ved Frigjøringsplassen i natt

Demonstrantene er redde for at demokratikampen knuses før fredagsbønnen.

 USIKKER NATT:  Det er aktivitet ved Tahrir-plassen også i natt. Demonstrantene frykter at det myndighetene vil sette inn en storoffensiv. Dette bildet er tatt av Tahrir-plassen for noen dager siden. Foto: AP Photo/Tara Todras-Whitehill/Scanpix
USIKKER NATT: Det er aktivitet ved Tahrir-plassen også i natt. Demonstrantene frykter at det myndighetene vil sette inn en storoffensiv. Dette bildet er tatt av Tahrir-plassen for noen dager siden. Foto: AP Photo/Tara Todras-Whitehill/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptøyene og demonstrasjonene i Kairo går inn i sitt 11. døgn, og mange har lurt på når regimet ville sette ned foten og ta i bruk maktapparatene for å knuse opprøret.

Inne på Frigjøringsplassen holder engasjerte talere nå appeller for folkemassene. De går en usikker natt i møte.

Opposisjonspolitiker Monir El-Fishawy sier til Dagbladet at 20 trucker med kriminelle og Mubarak-tilhengere skal være på vei til plassen for å knuse opprøret.

Barn og kvinner El-Fishawy befinner seg ikke selv på området, men han kjenner flere av de tilstedeværende demonstrantene.

I natt regrupperte militæret en del tropper i området og soldater patruljerte gatene rundt Tahrir-plassen. Det har imidlertid ikke kommet noen offisiell uttalelse fra myndighetene at det settes inn en storoffensiv.

En demonstrant Dagbladet snakket med sier det befinner seg flere kvinner og barn på Frigjøringsplassen.

- Her står vi skulder ved skulder - barn, kvinner og menn i alle aldre, sier Ahmed Abu Seiaad til Dagbladet.

Forbys å filme De skal nå ha fått beskjed om å samle seg på midten av plassen. Seeiad forteller at det går mange rykter, og at flere frykter et angrep.

- Men så langt er det rolig, sier han.

Flere journalister fikk beslaglagt videokamerautstyret sitt torsdag. I tillegg har journalister blitt nektet å filme Tahrir-plassen fra hotellet de bor på.

Demonstrantene er nå bekymret for at folk ikke skal få med seg hva som skjer dersom regimet skulle bestemme seg for å knuse demonstrantene.