Rykter om at Mubarak er i koma

Statlig egyptisk avis melder at den tidligere diktatoren fremdeles befinner seg i Egypt.

I KOMA? Ifølge den statlige egyptiske avisa Al-Masry Al-Youm ligger Egypts tidligere president Hosni Mubarak i koma. Foto: AFP Photo/Amr Ahmad/Scanpix
I KOMA? Ifølge den statlige egyptiske avisa Al-Masry Al-Youm ligger Egypts tidligere president Hosni Mubarak i koma. Foto: AFP Photo/Amr Ahmad/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Egypts tidligere diktator Hosni Mubarak (83) skal lørdag ha havnet i koma mens han oppholdt seg i familiens palass i Sharm el-Sheikh, ifølge den statlige egyptiske avisa Al-Masry Al-Youm.

Avisa viser til «velinformerte kilder», som også opplyser til avisa at Mubarak for tida er under medisinsk behandling.

Det har også versert rykter om at Mubarak skal ha besvimt to ganger mens man gjorde opptak av Mubaraks siste tale til nasjonen vist på statlig egyptisk TV torsdag i forrige uke.

Det har vært mange meldinger om Mubarak den siste tiden - om alt fra familiens samlede formue til hvor han har oppholdt seg. Blant annet har flere medier meldt om at han har ligget for døden med kreft på et sykehus i Baden i Tyskland, mens andre har meldt at han umiddelbart etter at han gikk av som president dro på første fly til til Abu Dhabi i De forente arabiske emirater.

Tyskerne har på sin side nektet for at Mubarak er eller skal til Tyskland.

- Han er ikke i Tyskland og han er ikke på vei. Dette er en ny runde rykter. Vi har absolutt ikke noe informasjon om dette, og han må ha visum for å komme hit. Dermed får vi vite om det om han kommer, sier Steffen Seibert, Angela Merkels talsmann.

Den egyptiske avisa Al-Masry Al-Youm skriver at 83-åringen fremdeles befinner seg i sitt palass i Sharm el-Sheikh, og at man foreløpig ikke har gjort noen avgjørelse på om den tidligere diktatoren skal legges inn på sykehus.

Selv har Mubarak sagt i intervju med den amerikanske TV-kanalen ABC News at han ikke vil flykte fra Egypt, og at han vil dø på egyptisk jord.

- VIL DØ I EGYPT: I intervju med ABC News' Christiane Amanpour sa Egypts tidligere president Hosni Mubarak at han ikke ville flykte fra landet og at han ville dø i Egypt. Foto: AFP Photo/Courtesy of ABC News/Scanpix
- VIL DØ I EGYPT: I intervju med ABC News' Christiane Amanpour sa Egypts tidligere president Hosni Mubarak at han ikke ville flykte fra landet og at han ville dø i Egypt. Foto: AFP Photo/Courtesy of ABC News/Scanpix Vis mer