Grenland:

Rykter om smittesalg på Snapchat

Rykter om at coronasmitte selges på Snapchat for en hundrings, har ført til bekymring i hardt rammede Grenland.

HØYT SMITTETRYKK: Smitten har økt kraftig i Grenland den siste tida. Verst er situasjonen i Skien kommune. Foto: Svalastogfoto / Shutterstock / NTB
HØYT SMITTETRYKK: Smitten har økt kraftig i Grenland den siste tida. Verst er situasjonen i Skien kommune. Foto: Svalastogfoto / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De ryktene vi har hørt går på russ som kjøper seg mulig smitte for å kunne feire russetida, og for å få coronasertifikat, og at tilbudene spres på Snapchat, sier kommuneoverlege Jan-Arne Hunnestad i Porsgrunn.

Kommuneoverlegen forteller at de så langt ikke har fått bekreftet at det er noe sannhet i ryktene, men at de tas på største alvor.

Han understreker at Porsgrunn er inne i en alvorlig situasjon, og at det kan få konsekvenser for de involverte om ryktene viser seg å stemme.

- Vi ser alvorlig på det, og får vi beviser på at det skjer, vil vi vurdere anmeldelse mot den som bevisst sprer en allmennfarlig sykdom.

Smitte for en hundrelapp

Til Telemarksavisa, som først omtalte saken, sier Hunnestad at han har hørt rykter om at coronasmitte tilbys for en hundrelapp.

- Det er viktig å understreke at det er mange sure russ som nå sitter hjemme i isolasjon eller karantene fordi andre har blitt smittet og kan ha brakt smitten videre. Mitt inntrykk er at flertallet av vårt russekull er ansvarsbevisste og tar avstand fra dette, hvis det skjer, understreker Hunnestad overfor Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer