Ap-drama lørdag kveld:

Ryktes sjokklansering

Ryktene går nå i Arbeiderpartiet og fagbevegelsen om at Helga Pedersen vil lansere sitt kandidatur som ny partisekretær søndag. Da vil hun kunne holde 1. mai-tale i Tana der hun forteller hva hun vil med partiet.

SIKTER HØYT: Tana-ordfører Helga Pedersen ryktes å lansere sitt kandidatur som ny partisekretær søndag. Hun er tidligere nestleder i Arbeiderpartiet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
SIKTER HØYT: Tana-ordfører Helga Pedersen ryktes å lansere sitt kandidatur som ny partisekretær søndag. Hun er tidligere nestleder i Arbeiderpartiet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet får opplysninger fra kilder i Arbeiderpartiet, fagbevegelsen og relevante fylkeslag om at de forventer at Helga Pedersen lanserer seg som kandidat til å bli ny partisekretær søndag.

Lørdag kveld går ryktene hett, men Dagbladet har ikke lyktes i å få en endelig bekreftelse fra Helga Pedersen.

Pedersen er invitert som gjest til landsmøtet og vil være til stede på Folkets Hus på Youngstorget.

Stiller Pedersen, vil det være første gang siden krigen i Arbeiderpartiets historie det er kampvotering om et lederverv. Dette vil ryste landsmøtet.

1. mai-kupp

Arbeiderpartiets landsmøte starter torsdag, og mandag holder 50-åringen 1. mai-tale hjemme i Tana, der hun er ordfører.

Ved å lansere kandidaturet søndag vil pressen få tid til å reise til Finnmark til 1. mai, som er mandag. 1. mai-talen vil dermed bli en lanseringstale for Pedersen, etter det Dagbladet forstår.

Nåværende partisekretær Kjersti Stenseng er enstemmig innstilt av valgkomiteen, og en rekke fylkeslag har de siste dagene bekreftet at deres samlede delegasjoner står bak komiteens innstilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer