Danmark

Ryktestorm etter kollaps

Under Danmarks pressekonferanse oppsto dramatikk. Videoen av hendelsen har spredt seg til flere land.

NB! STERKE INNTRYKK: Tanja Erichsen fra Lægemiddelstyrelsen besvimte under pressekonferansen 14. april. Ifølge Lægemiddelstyrelsen gikk det bra med Erichsen. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: Ritzau / NTB. Vis mer
Publisert

Danmarks pressekonferanse om den foreløpige avviklingen av AstraZeneca-vaksinen ble brått avbrutt da avdelingsleder Tanja Erichsen i det danske Legemiddelverket falt om.

- Legemiddelovervåkningssjef Tanja Erichsen besvimte under dagens pressemøte. Hun er ved bevissthet igjen, og etter omstendighetene OK, men hun tar for sikkerhets skyld en tur med ambulansen til legevakten for en sjekk, skrev det danske Legemiddelverket på Twitter.

Rykter om at det var enda mer dramatisk - nemlig at Erichsen var død og at det skyldtes en vaksine - begynte rask å svirre i flere land, deriblant greske medier, skriver Ekstra Bladet.

Nyhetsbyrået AFP gjennomførte også en faktasjekk for å avkrefte ryktene. Ifølge AFP har videoen av at avdelingslederen kollapser spredt seg på sosiale medier i flere land.

Overfor Ekstra Bladet opplyser Erichsen at hun tar det hele med knusende ro. Hun synes likevel det er trist at ryktene ble spredt på sosiale medier.

- Rent personlig tar jeg det egentlig avslappet. Jeg vet jo selv hvordan det går, og jeg vet godt at en fjær kan bli til fem høns på sosiale medier. Men det som er ergerlig er at folk knytter det til vaksinering - det at jeg besvimte og kanskje til og med døde, sier hun til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer