Dødsfall på Mount Everest

Rystende bilde viser den brutale kampen for å nå toppen

Elia Saikaly publiserte et bilde som illustrerer kampen for å nå Mount Everest.

PÅ LIV OG DØD: Elleve personer døde på vei opp eller ned fra Mount Everest på ei uke. Nå viser et nytt bilde den brutale kampen for å nå toppen. Foto: Handout / Project Possible / AFP
PÅ LIV OG DØD: Elleve personer døde på vei opp eller ned fra Mount Everest på ei uke. Nå viser et nytt bilde den brutale kampen for å nå toppen. Foto: Handout / Project Possible / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har flere ganger den siste uka omtalt folkehavet som trekker til toppen av Mount Everest, og dødsfallene det fører med seg. Totalt ti personer mistet på ei uke livet i forsøket på å nå verdens høyeste fjell. Mandag ble en ellevte bekreftet omkommet.

Dødsfallene den siste uka knyttes til enorme og timelange køer på vei opp til toppen. I «dødskøen» risikerer klatrerne å få høydesyke og å fryse i hjel.

Nå publiserer den canadiske filmprodusenten Elia Saikaly et nytt, rystende bilde som skildrer kampen for å nå toppen på verdens høyeste fjell - eller komme seg ned igjen - for den saks skyld.

- Er det dette Everest har blitt?

I en Instagram-post beskriver han hvordan skyene ble borte og klatrerne fikk klar utsikt på vei mot toppen. Men med klarværet, ble også likene synlige.

- Det tidlige morgenlyset viste veien til toppen av Mount Everest - samtidig viste det et menneske som hadde mistet livet på vei mot toppen. Her gikk vi og jaktet på en drøm. Under føttene våre lå en livløs sjel, skriver han i innlegget.

Og spør:

- Er det dette Everest har blitt?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer