Rystende bilder etter superorkanen

Orkanen Dorian har herjet i øyformasjonen i Karibien de siste dagene. Natt til onsdag ble dødstallet oppjustert, i tillegg til at de første bildene fra de rammede områdene viser massive ødeleggelser.

UNDER VANN: Som følge av Dorians herjinger er store deler av Bahamas oversvømt. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Så langt er det bekreftet at sju personer har mistet livet i kategori fem-orkanen Dorian som skylte inn over Bahamas, som ble betegnet som livsfarlig.

Bahamas' statsminister Hubert Minnis opplyser at redningsarbeidet fremdeles er svært utfordrende, og at dødstallet er ventet å stige ytterligere.

Satellittselskapet Iceye publiserte mandag et satellittbilde av Bahamas' hovedøy. Den viser at store deler av øya er oversvømt. Bilder fra før stormen, hentet fra Google Maps, viser at godt over halve øya nå er dekket av vann.

Ifølge nyhetsbyrået AP står flyplassen under to meter vann.

- Hold dere i trygghet! er Iceyes kommentar til bildet.

Søndag slo Dorian inn over Bahamas med full kraft. Der har den nå herjet i to døgn.

Nedjustert

Fra å være en kategori fem-orkan er den nå nedjustert til en kategori to-orkan. Det vil si at vindkastene ligger på 57 sekundmeter, mot hele 80 da den først rammet.

Ødeleggelsene har uansett vist seg å bli katastrofale. Stormfloa har vært oppe i hele sju meter, og hus og land er ødelagt. Da orkanen lå over hovedøya mandag, sto den nærmest stille mens den harvet opp landskap og bebyggelse og vannstanden hevet seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer