Rystende brev løste drapsgåte

Nesten 35 år etter at Anna Kane (26) ble funnet kvalt og drept i Pennsylvania, er gjerningsmannen identifisert.

DREPT: 26 år gamle Anna Kane fra Pennsylvania ble i 1988 funnet kvalt og drept. Foto: Pennsylvania Crime Stoppers
DREPT: 26 år gamle Anna Kane fra Pennsylvania ble i 1988 funnet kvalt og drept. Foto: Pennsylvania Crime Stoppers Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

26 år gamle Anna Kane fra Pennsylvania ble i 1988 funnet kvalt og drept. Ingen ble tatt for drapet og saken forble uløst - fram til nå.

Nesten 35 år seinere har drapsgåten nemlig blitt løst takket være DNA-bevis på et brev sendt fra gjerningsmannen til en lokalavis for flere tiår siden. I brevet skal gjerningsmannen, identifisert av politiet som Scott Grim, ha delt flere intime detaljer om drapet.

Da Kane ble funnet drept, viste DNA-restene på klærne hennes en ukjent mannlig DNA-profil som politiet ikke klarte å identifisere.

DRAP: Disse overvåkningsbildene viser det brutale angrepet på 73 år gamle James Lambert som ble gjort av tenåringer i alderen 10-17 år, hendelen skjedde 24. juni i Nord-Philidelphia og Lambert døde dagen etter av skadene. Video: Kameraone. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Det var først da politiet undersøkte brevet sendt til lokalavisa, at DNA-restene ga svar. Brevet skal ha blitt sendt til lokalavisa i kjølvannet av et oppslag hvor de ba om informasjon om 26-åringens død.

Brevet ble signert en «bekymret borger» som hadde «mange intime detaljer» om drapet, skriver NBC News.

- Dette fikk etterforskere til å tro at den som skrev brevet hadde begått drapet, sa Daniel Womer, sjef ved delstatspolitiet i Pennsylvania, ifølge kanalen.

Politiet undersøkte deretter spyttet som ble brukt til å forsegle brevet, og det samsvarte med DNA-profilen som ble funnet på Kanes klær.

Ifølge politiet døde Scott Grim av naturlige årsaker i 2018, i en alder av 58 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer