Drapet på Sarah Everard:

Rystende detaljer

Mannen som er tiltalt for drapet på Sarah Everard (33) kan ha utnyttet nedstengningen som påskudd for å kidnappe henne.

CORONANEDSTENGNING: Wayne Couzens som er tiltalt for drapet på Sarah Everard (33) kan ha utnyttet nedstengningen som påskudd for å kidnappe henne. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politimannen som har erkjent straffskyld for drapet på 33 år gamle Sarah Everard i London i mars kan ha brukt coronareglene som påskudd for å arrestere henne. Det skriver Sky News.

3. mars hadde Sarah Everard planlagt å spise middag hos en venn.

Besøket fant sted under den tredje nasjonale nedstengningen i England, og 33-åringen brøt derfor coronareglene ved å spise middag hos en venn denne kvelden.

- Ble fanget på kamera

Hun var omtrent 1,5 kilometer fra sitt hjem i London da den tiltalte konfronterte henne.

FÅR KRITIKK: Under minnesmarkeringen for Sarah Everard så politiet seg nødt til å arrestere en rekke deltakere. Video: AP Vis mer

Et øyenvitne så politibetjenten legge håndjern på Everard og arrestere henne, og bilder av dem ble fanget av videokameraer på to busser, en søppelbil og en politibil.

- Han kan ha brukt coronareglene som grunn for arrestasjonen og for å få henne med seg inn i bilen, sier etterforsker Simon Harding, som hadde en sentral rolle i etterforskningen, ifølge Sky News.

DØMT: Den britiske politibetjenten Wayne Couzens (48) erkjente straffskyld for kidnapping, voldtekt og drap på Sarah Everard i sommer. Foto: Metropolitan Police /AFP/ NTB
DØMT: Den britiske politibetjenten Wayne Couzens (48) erkjente straffskyld for kidnapping, voldtekt og drap på Sarah Everard i sommer. Foto: Metropolitan Police /AFP/ NTB Vis mer

Videoer fra åstedet viser at politibetjenten og Everard hadde en samtale, og Harding mener at den tiltalte har misbrukt sin autoritet som politi for å få henne med seg inn i bilen.

48-åringen kidnappet Sarah Everard i en leiebil 3. mars, før han voldtok og drepte henne, ifølge tiltalen. Couzens har innrømmet bortføring og voldtekt, dessuten knyttet seg til drapet.

Kidnappingen tok mindre enn fem minutter, ifølge BBC.

MINNESTUND: Flere møtte opp under en minnestund i Clapham Common, London, i mars, for Sarah Everard. Foto: Vitoria Jones/ PA /NTB
MINNESTUND: Flere møtte opp under en minnestund i Clapham Common, London, i mars, for Sarah Everard. Foto: Vitoria Jones/ PA /NTB Vis mer

Har skapt reaksjoner

Drapet førte til store demonstrasjoner mot blant annet vold mot kvinner. Reaksjonen ble forsterket ytterligere da politiet i vår brøt opp en minnestund for Everard med makt, fordi deltakerne brøt coronareglene.

- Denne forferdelige saken har utløst en bølge av følelser blant kvinner som ikke føler seg trygge om kvelden, uttalte statsminister Boris Johnson.

Kona til den tiltalte politibetjenten sier at hun er like sjokkert som alle andre, og forteller at ektemannen aldri hadde vist tegn til vold eller oppført seg mistenkelig, ifølge Sky News.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer